Prethodni članak
Sljedeći članak

AKTUALNI SAT: Dva pitanja o cestama, oporba zakasnila s prijavama

Zoran Gregurović je zamolio da se točno definiraju dva dana. Naime, kazao je, iz redova oporbe, budući da se pitanja za aktualni sat trebaju prijaviti dva dana prije sjednice, prekjučer su se željeli prijaviti, no rečeno im je da su zakasnili. Zato je zatražio točnu definiciju 'dva dana'


Na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije vijećnik Romeo Vincelj pitao je zbog čega još uvijek nisu pokrenuli nikakvi radovi na rekonstrukciji pristupne ceste do Doma zdravlja u Krapini.

Istaknuo je i kako je to isto pitanje postavljeno prije šest mjeseci te kako je župan tada obećao da će cesta biti sanirana, no od tada se nije ništa napravilo. 'Pokrpano je nekoliko rupa, a svakodnevno njome prolaze pacijenti, kola hitne pomoći… Žalosno je da toliko treba da se realizira jedan projekt koji se sastoji od 100 do 200 metara ceste. Gdje je zapelo?, pitao je Vincelj.

Odmah je dobio odgovor od župana Željka Kolara koji je objasnio da se u razgovoru s gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem iskazala potreba ne samo da se rekonstruira ta cesta nego i napravi prijelaz preko pruge, odnosno stanici, što treba dodatno projektirati. 'Te stavke u proračunu nema, ali je moguće naknadno to isprojektirati i mi ćemo to isfinancirati. Prema tome, to će biti napravljeno i kad će tehnička dokumentacija biti gotova, ući ćemo u taj projekt koji će biti nešto širi. Da li ćemo to stići napraviti do kraja ove godine, ne znam, nisam siguran, ali je sigurno da će biti u proračunu za sljedeću godinu, u širem zahvatu, na prijedlog gradonačelnika Krapine, pojasnio je Kolar.


Pitanje je postavio i Davor Kljak, a ono je bilo vezano uz Vinogradsku ulicu u Zlataru, a riječ je zapravo o županijskoj cesti na kojoj se izvode radovi za nogostup. Ove godine se nastavlja Jedna etapa, rekao je, napravljena je prošle godine, a zanimalo ga je, budući da su nakon prvih radova izvođači zatrpali cestu 'na dosta loš način' pa ga je zanimalo hoće li neposredno nakon završetka radova cesta biti uređena. Vrlo jednostavan odgovor župana Kolara bio je : Da! Budući da je na sjednici bio i predsjednik uprave ŽUC-a Stjepan Sirovec, pozvan je da preciznije odgovori. 'Ove godine u planu je asfaltiranje kolnika županijske ceste ŽC 2169 u zoni izgradnje oborinske odvodnje za koju je prva faza, više od 500 metara izgrađena prošle godine, sada su u tijeku radovi u punoj dionici na 500 metara. Ugovoreni završetak radova je 15. studenog i po izgradnji oborinske odvodnje i pješačke staze pristupit ćemo sanaciji kolničkog zastora na nešto više od dužinskih tisuću metara, odgovorio je Sirovec.
Drugih pitanja nije bilo, a za riječ se javio Zoran Gregurović koji je zamolio da se točno definiraju dva dana. Naime, kazao je, iz redova oporbe, budući da se pitanja za aktualni sat trebaju prijaviti dva dana prije sjednice, prekjučer su se željeli prijaviti, no rečeno im je da su zakasnili. Zato je zatražio točnu definiciju 'dva dana'.

Inače, na ovoj je sjednici, umjesto Davora Dretara izabranog s liste Domovinskog pokreta koji je svoj mandat stavio u mirovanje, prisegnuo Marijan Tupek. 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program