Prethodni članak
Sljedeći članak

ZLATARSKO LJETO: Lindgreen otvorio izložbenu sezonu


U povodu završetka ovogodišnje manifestacije „Zlatarsko ljeto“, prvog rujanskog dana u Galeriji izvorne umjetnosti počela je nova izložbena sezona. Svojom samostalnom izložbom otvorio ju je slikar zanimljiva životopisa Ronald Aleksander Lindgreen.

Njegovo ime nije nepoznato zlatarskoj likovnoj publici, jer u ovdašnjoj Galeriji samostalno je izlagao 2018. godine. Rođen je 1975. u Celju, dio djetinjstva proveo je u Zagrebu, a odrastao je u Den Haagu. Otac mu je Nizozemac, a majka Hrvatica iz Đurđevca. Od 2012. živi u Hrvatskoj. Vizualnu umjetnost diplomirao je 2001. godine na Akademiji Willem de Kooning u Rotterdamu. Od tada djeluje kao samostalni umjetnik , radeći slike, kolaže, video radove i instalacije.

O njegovu stvaralaštvu govorila je Božena Slunjski, v.d . ravnateljica zlatarske Galerije. Lindgreen, koji živi u Vrbovcu, na spomenutoj je izložbi, koja je otvorena do 18. rujna, izložio 24 akvarela pod zajedničkim nazivom“Skupina fantomskih maštanja“. Izložbu je otvorila gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek. U prigodnom programu, s kajkavskim repertoarom, nastupili su Boris Brežnjak na gitari i vokalne solistice Jasminka Krušelj i Ljiljana Varga. 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook