Prethodni članak
Sljedeći članak

PAJDAŠKO SPREHAJANJE: Prijavite se i osvojite vrijedne nagrade!


Uoči Dana kajkavske riječi, započinju prijave za najpopularniju vanjsku priredbu manifestacije, Pajdaško sprehajanje. Sprehajanje će se održati 30. rujna, a sudionici se natječu u prikazu tradicijskih zagorskih običaja, na uređenim kolima ili kao organizirane skupine pješaka.

Ako sudionici dolaze s kolima ili prikolicom koje vuče traktor ili neko drugo vozilo, na kolima mora biti najmanje dvoje ljudi, dok svaku organiziranu skupinu pješaka mora činiti najmanje petero ljudi. Svi sudionici bez obzira na kategoriju moraju biti odjeveni u narodne nošnje ili odjeću koja odgovara prikazu, jer se u protivnom neće uzeti u obzir prilikom akreditiranja natjecatelja. Svaka skupina koja ispunjava uvjete prijave odmah nakon predstavljanja na pozornici dobiva nagradu za sudjelovanje i to 200,00 € u kategoriji kola i 100,00 € u kategoriji pješaka. Sve skupine ravnopravno se natječu za jednu od tri nagrade o kojima odluku donosi Ocjenjivački sud.

Nagrade su ove godine povećane – pobjednik dobiva je 800,00 € i Zlatni lampaš, druga nagrada je 600,00 €, a treća 400,00 €. Prijave prima Turistička zajednica područja Zlatni istok Zagorja na broj mobitela 091/405 0648 ili na e-mail [email protected] do 26. rujna.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook