Prethodni članak
Sljedeći članak

GLJIVARENJE V ZLATARSKOM KRAJU: Međimurci su najbolji poznavatelji gljiva


Osmom međunarodnom gljivarijadom, održanom protekle subote, u organizaciji zlatarskoga Gljivarskog društva 'Medenka' uspješno je završena ovogodišnja manifestacija ˝Zlatarsko ljeto˝.

U lovačkom domu LD 'Zajček', na obroncima Ivanščice, povrh Martinščine, okupilo se oko 250 sudionika, što članova gljivarskih društava, što ljubitelja gljiva i gljivarenja, a domaćin se potvrdio dobrim organizatorom, što su često naglašavali brojni sudionici, među njima i zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek i župan KZŽ Željko Kolar.

Sudjelovali su članovi 15 gljivarskih društava iz Hrvatske i dva iz Slovenije. Po povratku s pronalaženja gljiva u šumama Ivanščice, organizirana je gljivarska izložba, koja je privukla pozornost posjetitelja. Determinirao ih je prof. Branko Bartolić, predsjednik Hrvatskog mikološko-gljivarskog saveza, a održano je i natjecanje 'Najviše prepoznatih vrsta gljiva' kojem je cilj bilo u deset minuta prepoznati 25 ponuđenih vrsta gljiva. Najuspješniji su bili gostujući međimurski gljivari, članovi Gljivarskog društva ˝Smrčak˝ iz Čakovca. Drugo mjesto osvojili su gljivari iz GD 'Kneginja' Sisak, a treće GD 'Zagorski vrganj' iz Zaboka.Najljepšom je proglašena gljiva koju je pronašla članica spomenutog društva Đurđica Božić.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook