Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisani ugovori o dodjeli potpora sa zlatarskim poljoprivrednicima

Potpore su dodijeljene OPG Hruškar Darko i PG Škreb Ivan za mjeru razvoj pčelarstva i to svakome 5.000 kuna te OPG Biškup za poticanje ekološke proizvodnje u iznosu od 1.707,51 kn


U uredu gradonačelnice Jasenke Auguštan - Pentek održano je u četvrtak svečano potpisivanje ugovora o dodjeli potpora poljoprivrednicima s područja Grada Zlatara. Na javni poziv mogla su se prijaviti poljoprivredna gospodarstva koja imaju sjedište, kao i poljoprivredne površine i proizvodne kapacitete na području Grada Zlatara. Potpore su se mogle dodijeliti za šest mjera s ciljem proaktivnog i integriranog razvoja poljoprivrede. Potpore su dodijeljene OPG Hruškar Darko i PG Škreb Ivan za mjeru razvoj pčelarstva i to svakome 5.000,00 kuna te OPG Biškup za poticanje ekološke proizvodnje u iznosu od 1.707,51 kn.

Nositelji poljoprivrednih gospodarstava zahvalili su Gradu Zlataru i gradonačelnici na prepoznavanju važnosti poljoprivrede ne samo u smislu razvoja grada, nego i šire zajednice te su naglasili kako će im dodijeljena potpora uvelike značiti u njihovom radu. Gradonačelnica je čestitala korisnicima potpora te im zaželjela mnogo uspjeha u njihovom daljnjem radu te je naglasila da su poljoprivrednici poseban ponos našeg grad kao osobe koje vlastitim radom stvaraju nove proizvode i to u izrazito izazovnom i teškom području. Također, istaknula je da će Grad Zlatar nastojati i u budućem razdoblju daljnjim povećanjem iznosa potpora poticati poljoprivredu te se nada da će u komunikaciji s poljoprivrednicima, ukoliko je inicirano, uvesti i nove mjere. 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook