Prethodni članak
Sljedeći članak

Proljetni dani kulture: Dječje slike i „Šareni Vuzem v Zlataru“


Ovogodišnja manifestacija „Proljetni dani kulture“, koju organizira zlatarsko Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića, počela je u subotu, 9. travnja, u Galeriji izvorne umjetnosti izložbom dječjih likovnih radova, učenika zlatarske i belečke osnovne škole i polaznika dječjeg vrtića „Zlatarsko zlato“.

O temi „To je moj zlatarski kraj“ radove je izložilo 17 polaznika vrtića, čije su odgojiteljice Zdravka Grandavec Špehar i Ivana Dumbović, te 32 osnovca (učiteljice Ankica Krajnik, Maja Burek, Birgit Brlečić, Valetnina Labaš, Silvija Adanić, Blanka Sviben, Valentina Ledić-Naumovski, Marina Sviben, Ana Marija Korpar, Ljiljana Mutak i Ana Lenartić). Izložba je otvorena do 18. travnja. Kao što na otvorenje reče Gordana Valjak, ravnateljica Pučkog učilišta, prikupljeno je znatno više radova nego što ih je moguće izložiti na zidovima Galerije. Sudionike je pozdravila Danijela Findak, predsjednica Gradskoga vijeća.

U subotnje događanje uključila se i Udruga žena Zlatar, organiziravši sada već tradicionalnu izložbu pisanica i uskrsni domjenak, na čemu je članicama zahvalila predsjednica Ana Kudelić. Tim više što su pripremile tradicionalna jela , od kuhane šunke, mladoga luka do kuglofa i drugih slastica. Dakako, čuli su se samo hvalospjevi posjetitelja. Uistinu je bio „Šareni Vuzem v Zlataru“.U prigodnom glazbenom programu sudjelovali su najmlađi Julija Šaka (violina), Leona Vujica (klarinet), Leon Čleković (tamburica) i učitelj glazbene kulture u zlatarskoj OŠ, Matija Vučković.

Istodobno u Belcu se održavaju Dani otvorenih vrata tamošnjeg KUD-a, a u srijedu, 13. travnja, organizira se radionica izrade pisanica, s početkom u 18 sati. Za 21. travnja u zlatarskoj Galeriji najavljena je izložba slika i skulptura studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti. I tako gotovo svakoga dana po sadržaj, sukladno sloganu organizatora „odvoji vuru za kulturu“. Manifestacija će završiti 1. svibnja, organiziranim pješačenjem na Majer, što je dio projekta „Živjeti zdravo“. 

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook