Prethodni članak
Sljedeći članak

Dječji fašnički tulum u Zlataru: Najbolje je najslađe grožđe iz Martinščine


Jučerašnje sunčano i toplo popodne privuklo je u zlatarski park veliki broj najmlađih maškara, u maskirnoj pratnji odraslih. Svi oni bili su sudionici Dječjega fašnika, u besprijekornoj organizaciji zlatarskoga Društva Naša djeca i Turističke zajednice Zlatni istok Zagorja. Možda je tolikom odazivu sudionika pridonio i veliki broj vrijednih nagrada, čak 24.

Nagrađene su najbolja grupna maska, zatim obiteljska, pojedinačna odrasla i pojedinačna dječja. Višečlano povjerenstvo najboljom grupnom maskom, sasvim zasluženo, nagradilo je „Grožđe“. A ono je u Zlatar došlo iz Martinščine, odnosno tamošnje Područne škole.

Dvoje ambicioznih i vrijednih učitelja, Ljlijana Mutak i Ivan Bukal, ne žale truda za originalno opremanje učenika, uz suradnju njihovih roditelja. Takvim pristupom uspjeh ne može izostati. Nagradili su ih sponzori, DOMI prijevoz i zagrebački Zoološki vrt. Tako će vesela družba, zajedno sa zlatarskom gradonačelnicom, Jasenkom Auguštan Pentek, 8. travnja posjetiti jedan od tri zoološka vrta u Hrvatskoj u kojemu obitava gotovo 300 životinjskih vrsta. U toj kategoriji nagrađeno je još pet maski.

Kad je riječ o obiteljskim nagradama, nagrađeno je troje sudionika, a prva je nagrada pripala maski „Lovac i Crvenkapica“ (Željkica Kurečić i Tihomir Plašć s kućnim ljubimcem, retriverom Belom).

Najboljom pojedinačnom odraslom maskom proglašena su „Strašila“, odlično maskirane dvije zlatarske umirovljenice, Đurđa Drašić i Ljiljana Vučković. Nagradu za najbolju pojedinačnu dječju masku osvojio je „Bankomat“ ( Marko Pejić).Raspoloženje je bilo veselo, kao što i priliči fašniku, čemu su pridonijeli najmlađi sudionici, među kojima i polaznici Dječjega vrtića „Zlatarsko zlato“, djeca iz igraonice i čuvaonice 'Malci' te Limena glazba Grada Zlatara i Belečke mažoretkinje, a s pozornice najmlađe je zabavljao Magic Leon. Svi su mogli kušati krafne i krijepiti se toplim čajem ili kuhanim vinom.

.

.

.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook