Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatarski srednjoškolci najbolji u Prometnoj učilici


Na Valentinovo u zlatarskoj Srednjoj školi održana je prigodna svečanost na kojoj je uručeno 38 nagrada najuspješnijim učenicima koji su sudjelovali u Prometnoj učilici. Prijenosno računalo kao nagradu primila je i nastavnica informatike-izvrsna savjetnica Vesna Pisačić, a nagrađena je i Srednja škola kao prva i najuspješnija u kategoriji srednjih škola Hrvatske. Drugo mjesto osvojila je Gimnazija Vukovar, a treće Strojarska i prometna škola Varaždin.

Nastavnici Vesni Pisačić dodijeljena je plaketa "Prijatelj djece u prometu" i prijenosno računalo kao nagrada za jednu od tri najuspješnija profesora voditelja natjecanja u cijeloj Hrvatskoj odnosno za doprinos u promicanju prometne kulture i poželjnog ponašanja u prometu učenika srednjih škola putem Prometne učilice, za vrijeme trajanja državnoga natjecanja. Nastavnici Stjepan Pisačić i Goran Šalika dobili su zahvalnice za sudjelovanje i mentorstvo učenicima na natjecanju. Nagrade su dodjeljivali dr.sc.Milan Stevanović u ime Prometne učilice i Moj Telekom d.o.o.-a, zatim Miron Huljak iz Ravnateljstva policije,voditelj poslova prometne policije Marijan Grmovšek i Mario Duktaj, načelnik Policijske postaje Zlatar Bistrica. Svečanosti je bio prisutan i Davor Klenkar, policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa.

Što je Prometna učilica
Prometna učilica je web aplikacija namijenjena za učenje, poučavanje i provjeru znanja sadržaja prometne kulture sa svrhom daljnjeg unapređenja sigurnosti prometa kod najugroženije skupine sudionika u prometu – djece. Sadržaji Prometne učilice usuglašeni su s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa MUP-a RH s nastavnim planovima Ministarstva znanosti i obrazovanja ,a odnose se na promicanje ispravnog ponašanja u prometu za mlade pješake i bicikliste.

Korištenjem Prometne učilice Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa zajedničkim radom promiču obrazovanje školske djece u svrhu kontinuiranog stjecanja odgovarajućeg prometnog znanja i prometne kulture te prihvaćanju temeljnih načela pravilnog ponašanja u prometu.


Samo natjecanje, 15. po redu (za učenike srednjih škola šesto), počelo je 1. listopada prošle godine putem web-aplikacije „Prometna učilica“ i trajalo je do 21. prosinca 2023. godine. Natjecalo se u poznavanju prometnih propisa za učenike osnovnih i srednjih škola, a natjecanje se održava svake školske godine. Provodi se u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u sklopu preventivno edukativnih programa sa svrhom poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu.

Iz Srednje škole Zlatar sudjelovalo je 198 učenika koji su riješili 684 ispita – naglašava Stjepan Pisačić, predavač prometne skupine predmeta, koji je bio uspješan koordinator cijeloga projekta . Osim njega i Vesne Pisačić u Povjerenstvu za provedbu natjecanja bili su i profesori Goran Šalika, Diana Javorek i Ivana Kostanjevečki.

Još članaka iz "Zlatar"

Facebook