Prethodni članak
Sljedeći članak

Uredit će se prostor u jezgri Zagorskih Sela i proširiti sustav javne rasvjete

Za Općinu Zagorska Sela 200 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i 66 tisuća od Ministarstva graditeljstva


Općini Zagorska Sela odobreno je 200.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja za modernizaciju i uređenje prostora u središnjoj jezgri Zagorskih Sela. Time su obuhvaćene zgrade društvenog doma, kulturnog centra, prve pučke škole i ambulante primarne zdravstvene zaštite. Glavne aktivnosti na projektu su izvođenje pripremnih, zemljanih, betonskih i hortikulturnih radova koji obuhvaćaju izgradnju i postavu zaštitnih zidova, odvodnje, opločnika, rubnjaka u svrhu osiguravanja funkcionalne cjeline građevinskog sklopa javnih građevina u središnjoj jezgri.

- Udio Općine je 20%, vrijednost projekta je 250.000 kuna, a projekt se planira završiti u 2020. godini – kaže načelnica Općine Ksenija Krivec Jurak. Općini je odobreno i 66.000 kuna od starne Ministarstva graditeljstva za proširenje sustava javne rasvjete. - Cilj projekta je proširenje sustava javne rasvjete u naseljima Zagorska Sela i Brezakovec i postava energetski učinkovite LED javne rasvjete koja je kompatibilna sa strateškim ciljevima na lokalnoj i regionalnoj razini. Glavna aktivnost je postava 40 novih svjetiljki javne rasvjete i uređenje razvodnih ormara i sustava za upravljanje javnom rasvjetom. Vrijednost projekta je oko 120.000 kn, a udio Općine je 45% vrijednosti investicije. Projektom su obuhvaćena područja općine koja do sada nisu imala javnu rasvjetu te je za stanovnike tih naselja to vrlo bitan infrastrukturni iskorak. Projekt se planira završiti u 2020. godini – napominje načelnica Krivec Jurak.

Još članaka iz "Zagorska sela"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozil...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program