Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradi se vodoopskrbna mreža, obnavlja društveni dom, a sportsko igralište dobit će novi sloj asfalta

Na području Općine Zagorska Sela u tijeku su brojni infrastrukturni radovi o kojima nas je izvijestila načelnica Ksenija Krivec Jurak


U Općini Zagorska Sela provodi se mnoštvo projekata s ciljem poboljšanja kvalitete života mještana. O brojnim radovima koje u suradnji s partnerima provodi Općina izvijestila nas je načelnica Ksenija Krivec Jurak.

– U tijeku su radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže u naselju Bojačno prema kapeli sv. Martina te u naseljima Brezakovec i Pušća prema odvojku Kralj. Riječ je o značajnim proširenjima vodovodne mreže na zahtjevnim dionicama u visokoj zoni gdje do sada nije bilo mogućnosti priključka na vodoopskrbnu mrežu, što je dosta otežavalo životne prilike mještanima koji tu žive. Projekt se provodi kao zajednička investicija Zagorskog vodovoda d.o.o., Krapinsko - zagorske županije i Općine Zagorska Sela, a ukupna vrijednost radova je oko 200.000 kuna. Sa radovima na uređenju odvodnih kanala ovih dana završavaju i Hrvatske vode, odnosno njihov izvoditelj Vodoprivreda Zagorje. Uredili su i očistili više kanala u naselju Zagorska Sela s uređenjem propusta, a to je osobito značajno jer ti kanali nisu godinama uređivani te je dolazilo do stalnih plavljenja poljoprivrednih površina – rekla je načelnica Krivec Jurak.

Društveni dom i ceste

Županijska uprava za ceste je krenula sa sanacijom i presvlačenjem novim slojem asfalta 520 metara županijske ceste Ž 2151 u naselju Miljana prema granici sa Općinom Desinić. Nakon završetka ove dionice preostaje još 800 metara ceste do granice s općinom Desinić. Izvode se i radovi na sanaciji prilaza i parkirališta prema groblju u Zagorskim Selima koje sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Vrijednost radova je 150.000 kuna, a sufinanciranje ministarstva je 100.000 kuna. U tijeku su i radovi na uređenju društvenog doma u Zagorskim Selima. Riječ je o projektu koji se sufinancira iz Mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost radova je 2.250.000 kuna, a izvoditelj radova je „Niskogradnja Hren“ Donja Stubica. Rok za dovršetak radova je veljača 2020. godine.

Sportsko igralište dobiva novi asfaltni sloj

Započela je i III faza radova na uređenju zgrade prve pučke škole u Zagorskim Selima. – Vrijednost radova je 125.000 kuna od čega je Ministarstvo kulture odobrilo 90.000 kuna. U ovoj fazi je najznačajniji udio čini zamjena unutarnje i vanjske stolarije. U ovom mjesecu se očekuje i realizacija projekta uređenja sportskog igrališta u Zagorskim Selima sa postavom novog asfaltnog sloja i uređenjem odvodnje uz potporu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Vrijednost projekta je 230.000 kuna – rekla je načelnica Ksenija Krivec Jurak. Uz navedene infrastrukturne radove vrijedi istaknuti da Općina Zagorska Sela sufinancira nabavu radnih bilježnica i pribora za učenike osnovne škole, a uključiti će se i ove godine u sufinanciranje prijevoza za učenike srednjih škola zajedno sa Vladom Republike Hrvatske i Krapinsko - zagorskom županijom.

Još članaka iz "Zagorska sela"

Facebook

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje. Zbog magle vidljivost je mjestimice smanjena na cestama u Lici i Gorskom ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program