Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPANIJSKI POVJERENIK SINDIKATA: 'Nama nije cilj nerad, no želimo da nas se cijeni, štrajkat ćemo do ispunjenja zahtjeva'

Sutra će se nastava u zagorskim školama odvijati, a potpuni štrajk bez nastave u našim će se školama provoditi ponovo u ponedjeljak


O uspjehu štrajka u našoj županiji razgovarali smo danas sa županijskim povjerenikom Sindikata hrvatskih učitelja Dinkom Prpićem, koji je rekao kako je zadovoljan odazivom na prvi dan štrajka te da je štrajk uspio.

-Štrajk je proveden u velikom obimu, u većini škola nije postojala mogućnost organizacije nastave. Iz 20 osnovnih škola, od 1100 zaposlenih (uz 140 osobe na bolovanju), 753 osobe su štrajkale, odnosno 75 posto osoblja. Zahvaljujemo roditeljima na podršci, a sva djeca koja su došla danas u školu, bila su na adekvatan način zbrinuta – rekao je Prpić, napomenuvši da cilj ovog štrajka nije da nema nastave. – Ne želimo ne raditi, mi želimo da su djeca u učionicama i da škola živi, ali isto tako želimo da nas se cijeni. Štrajkat ćemo do ispunjenja zahtjeva, a našu volju, želju i odlučnost u tome pokazali smo danas, na prvi dan štrajka – rekao je još te pojasnio kako će se štrajk odvijati cirkularno, na način da će se iz dana u dan mijenjati način i oblik štrajka. Svi će djelatnici škola i dalje biti u štrajku, ali različitim intenzitetom.

Tako će nastavnici u zagorskim školama i sutra biti u štrajku, no nastava će se unatoč tome odvijati.

Od županijskog povjerenika Preporoda za KZŽ Darka Ciglenečkog doznajemo kako je štrajkalo 81 posto članstva sindikata Preporoda u osnovnim te 76 posto u srednjim školama. Naglasio je i kako nastavnici u zagorskim školama u potpunosti štrajkaju, bez odvijanja nastave, u ponedjeljak, ukoliko će se štrajk nastaviti, odnosno ukoliko dogovor neće biti postignut.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook