Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija raspisala natječaj za potporu za očuvanje pčelinjeg fonda

Maksimalna visina potpore koju korisnik može ostvariti iznosi 5.000 kuna


Krapinsko – zagorska županija raspisala je natječaj za potporu za očuvanje pčelinjeg fonda na području Krapinsko-zagorske županije u 2021. godini.

Predmet Natječaja je podnošenje Zahtjeva za potporu za očuvanje pčelinjeg fonda na poljoprivrednim gospodarstvima u Krapinsko-zagorskoj županiji s ciljem održanja i povećanja broja pčelinjih zajednica, a prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici upisani u Upisnike u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Podružnice Krapinsko-zagorske županije sa sjedištem na području Krapinsko-zagorske županije. Korisnik se mora baviti primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u Zahtjevu za potporu. Visina potpore po košnici (pčelinjoj zajednici) iznosi minimalno 10,00 kuna, a maksimalno do 30,00 kuna. Maksimalna visina potpore koju korisnik može ostvariti iznosi 5.000,00 kuna.

Zahtjevi za potporu podnose se na popunjenim službenim obrascima s utvrđenom obveznom dokumentacijom koja se prilaže uz Zahtjev za potporu. Obrasci s popisom obvezne dokumentacije u prilogu mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu ili na web stranici: http://www.kzz.hr (Natječaji i javni pozivi). Obrasci za prijavu na Natječaj ne smiju se ni na koji način mijenjati.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu teče od dana objave natječaja i traje do 10. lipnja 2021. godine.

Svi detalji mogu se pronaći na službenoj web stranici Krapinsko – zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook