Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija osigurala 112.500 kn za kupnju 3 uređaja za terapiju kisikom za OB Zabok: ' To je jedna od najbitnijih terapija za oboljele od COVID-a'

Terapija kisikom je jedna od najbitnijih terapija oboljelih od COVID-a.


Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana dodjeljuje iznos od 112.500 kuna za kupnju tri uređaja za terapiju kisikom visokog protoka, a u svrhu liječenja pacijenata zaraženih virusom COVID-19. Podsjećamo kako se na nabavu ovih uređaja na nedavnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije osvrnuo župan Željko Kolar, koji je tom prilikom ponovno istaknuo kako se kontinuirano analiziraju potrebe za kupovanje medicinskih uređaja za županijske zdravstvene ustanove te je tako i donijeta odluka da će se za Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana kupiti 3 nova ventilatora za opskrbu kisikom.

Sredstva će se iz Proračuna Krapinsko-zagorske županije donačiti Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana po isporuci spomenutih uređaja.

„Terapija kisikom je jedna od najbitnijih terapija oboljelih od COVID-a. Imamo neinvazivnu metodu važnu za spašavanje života, osobito pogodnu za pacijente mlađe životne dobi koji imaju probleme za disanjem“ – naglasio je prilikm ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook