Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija kupila novi kombi Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Kombi vozilo, koje je po dizajnu poznatog dizajnera Igora Vranješa oslikala tvrtka Belina, bit će korišteno za dnevni prijevoz učenika Centra u školu i natrag kući, kao i za izvannastavne aktivnosti, poput odlaska na izlete i manifestacije.


Danas je u Krapinskim Toplicama održana primopredaja novog, 190 tisuća kuna vrijednog kombi vozila tamošnjem Centru za odgoj i obrazovanje, nekadašnjoj Osnovnoj školi pri Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice. Novac za kupnju vozila osigurala je Krapinsko-zagorska županija, stoga je župan Željko Kolar, u pratnji svoje zamjenice Jasne Petek, koja je i sama dugi niz godina radila kao profesorica defektologinja u tom Centru, ravnatelju Antunu Zupancu simbolički predao ključeve novog vozila.

Kako je istaknuo ravnatelj Zupanc, vozilo će biti korišteno za dnevni prijevoz učenika Centra u školu i natrag kući, kao i za izvannastavne aktivnosti, poput odlaska na izlete i manifestacije.

-Napravili smo upitnik među roditeljima i od 61 djeteta s teškoćama u razvoju, koliko ih ove godine polazi našu školu, njih 17 se izjasnilo da imaju potrebe za organiziranim prijevozom. Naime, polaznici našeg Centra dolaze s područja čitave Krapinsko-zagorske županije i nisu svi roditelji uvijek u mogućnosti voziti svoje dijete u školu i iz škole. Mi već sada imamo ugovor s privatnim prijevoznicima koji s tri kombija voze djecu, a sada će i naša dva domara moći s našim kombijem voziti određen broj djece. Inače, ovo putničko kombi vozilo je prilagođeno za vožnju šestero djece, te još dvoje djece starije od 13 godina, kojima zakonske odredbe, ali i njihovo zdravstveno stanje, dozvoljavaju vožnju na prednjim sjedalima. Zahvaljujem županiji, posebno županu Kolaru, što redovito prate naše potrebe i pomažu nam da i dalje razvijamo naš Centar  – istaknuo je Zupanc te dodao kako će sve troškove prijevoza djece, kao i do sada, snositi Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Osim kombi vozila, topličkom Centru za odgoj i obrazovanje uručena je danas i donacija Odbora za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije: dva bicikla, osam auto sjedalica i didaktička oprema te igračke.

Župan Željko Kolar nije krio zadovoljstvo što se Centar konstantno razvija i postaje jedan od kvalitetnijih sličnih ustanova u Hrvatskoj.

-Ovaj Centar u Krapinskim Toplicama je zapravo osnovna škola za djecu s posebnim potrebama, stoga ima i posebne potrebe. Mi kontinuirano, godinama radimo na poboljšanje uvjeta u ovoj školi i konstantno, u suradnji s ravnateljem Zupancom, kroz razne programe tijekom čitave godine dogovaramo koje su investicije potrebne da bi djeca imala svu potrebnu skrb i sva dostupna pomagala, jer stručnu pomoć imaju izvrsnu. Ljudi koji ovdje rade su izuzetno educirani i izuzetno motivirani, i ja koristim i ovu priliku da im se zahvalim na stručnom i humanom poslu koji rade – rekao je župan Kolar.

Uz ravnatelja Zupanca, županu Kolaru i njegovoj zamjenici Petek zahvalio je i načelnik Općine Ernest Svažić, a samoj primopredaji nazočila je i ravnateljica Specijalne Bolnice za medicinsku rehabilitaciju Željka Žnidarić. Spomenimo na kraju da je poznati zabočki dizajner Igor Vranješ besplatno dizajnirao ukrase na vozilu, a tvrtka Belina iz Krapinskih Toplica besplatno ga je ukrasila, kako bi djeci bio veseliji i primjereniji. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook