Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽUPAN KOLAR: 'Zahvaljujući kvaliteti kadrova i kvaliteti nastave koju pruža SŠ Bedekovčina, želimo da to bude centar kompetencija'

– Imamo kapaciteta, imamo volju, znanje, stručnost i vjerujem da će ova škola još puno dati i lokalnoj zajednici i Krapinsko – zagorskoj županiji i biti mali dio priče koja se zove 'Bajka na dlanu' – istakla je ravnateljica Hrvoj, a načelnik Ban izrazio je želju da se ovdje ponovno otvori viša građevinska škola


Na završnoj konferenciji projekta energetske obnove Srednje škole Bedekovčina, pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar istaknula je da je Krapinsko – zagorska županija provela još jedan projekt energetske obnove koji je prijavljen i odobren za sufinanciranje u sklopu Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izbora energije za zgrade javnog sektora u sklopu operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija' iz Fonda za regionalni razvoj. – Ukupna vrijednost ovog projekta je 8,6 milijuna kuna od čega su bespovratna sredstva četiri milijuna, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU su 1,8 milijuna, a sredstva osnivača, odnosno Krapinsko – zagorske županije su 2,7 milijuna kuna – rekla je pročelnica Mlakar i dodala da je planirani cilj postizanje uštede toplinske energije od 53,87 posto.

 

Vera Hrvoj, ravnateljica Srednje škole Bedekovčina, pozdravljajući i zahvaljujući svima posebno je istakla djelatnika SŠ Bedekovčina Danijela Borovčaka koji je u cijelom procesu bio 'desna ruka'. Rekla je da je energetska obnova trajala, prema planu, oko osam mjeseci u uvjetima pandemije i lockdowna, ali su pripremni radovi trajali gotovo dvije godine. – Pripremni radovi su bili tako dugi iz razloga što je škola dograđivana, hol je napravljen 2010. godine, no nikad škola nije uređivana generalno pa je trebalo svu tu dokumentaciju objediniti i pripremiti – rekla je ravnateljica Hrvoj zahvalivši se djelatnicima, učenicima i roditeljima na razumijevanju, strpljenju i povjerenju u ekipu koja je ovo radila.

 

– Energetska obnova je bila nužnost jer prije energetske obnove krovovi su prokišnjavali, događala nam se vlaga, ljuštili se stropovi i sve smo to krpali koliko smo mogli vlastitim snagama, no škola je trebala ovakav veliki zahvat i bez našeg osnivača koji nas je prepoznao i prepoznaje nas cijelo vrijeme, ne bi bilo ni ovoga danas. Škola je zaista lijepo obnovljena izvana, bit će prilike da se vidi i unutrašnjost koja je također uređena i stvoreni su daleko bolji uvjeti za rad i boravak učenika i djelatnika – istakla je ravnateljica Vera Hrvoj dodajući da se i ovoj školi dogodilo ono što se događa obično kod renoviranja, nešto neplanirano, pa su podovi bili u lošem stanju, ali i tu je pomogla Županija, što je nevezano uz projekt. Preostaje još promjena instalacija pa će škola biti stvarno generalno uređena. Uređen je i okoliš škole. Inače, škola ima 585 učenika u 33 razredna odjeljenja, više od 130 zaposlenih djelatnika. – Imamo kapaciteta, imamo volju, znanje, stručnost i vjerujem da će ova škola još puno dati i lokalnoj zajednici i Krapinsko – zagorskoj županiji i biti mali dio priče koja se zove 'Bajka na dlanu'' – istakla je ravnateljica Hrvoj.

 


Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i sam je bio učenik Srednje škole Bedekovčina i kad je u proljeće gledao radove bio je malo skeptičan i nije baš bio uvjeren da će se ovaj projekt završiti u rokovima. Stoga je uputio čestitke svima onima koji su u ovome sudjelovali. – Zadovoljna sam ovakvim objektom, to je objekt koji se prekrasno uklopio u postojeći okoliš, u postojeće objekte i sportsku dvoranu. Bedekovčina je dobila prekrasan objekt, obnovljen, u centru Bedekovčine i to je još jedan znak da se prezentiramo i pokažemo da idemo svaki dan sve više naprijed. Želim da generacije djece imaju uvjete i prilike stjecati svoja znanja i doprinijeti razvoju našeg lijepog Zagorja i Hrvatske – rekao je načelnik Ban uz izražavanje želje da se ovi prostori prošire i da višegodišnja suradnja i želja s Veleučilištem Krapina urodi plodom pa da se nekadašnja viša građevinska škola koja je tu postojala, ponovno pokrene kako bi i taj oblik obrazovanja mogli pružiti našim žiteljima.

 


Župan Željko Kolar prije svega je čestitao izvođaču radova na dobro obavljenom poslu i nadzoru te se zahvalio svima u školi i Općini s obzirom na to da sredina mora prepoznati projekt jer zajedno s razvojnom agencijom i županijskim Upravnim odjelom mora postojati dobra, svakodnevna suradnja kako bi jedan tako veliki projekt bio završen na vrijeme i po svim pravilima struke. – Na samo da smo ovim projektom stvorili bolje uvjete za rad učenika i djelatnika već smo i vizuru Bedekovčine na neki način promijenili na bolje. – Strukovno obrazovanje je izuzetno bitno za gospodarstvo Krapinsko – zagorske županije i mogu reći da je ova Srednja škola zapravo rasadnik kadrova za malo i srednje poduzetništvo i zbog toga mi je, kao županu, izuzetno bitno da stvorimo što bolje uvjete. Osim ulaganja u poligon i strojeve koji koriste učenici i kupovine zemljišta za proširenje poligona, poznato je da smo mi kao jedna od strateških planova KZŽ stavili i novi dio škole, poligona, za strukovnu školu ovdje u Bedekovčini i njezina vrijednost je 22 milijuna kuna. Htjeli smo da to bude jedan centar kompetentnosti i vjerujem da u drugom valu, kad će ponovno ići natječaj, Bedekovčina naći tu svoje mjesto zahvaljujući kvaliteti kadrova i kvaliteti nastave koju oni pružaju. Mi s ovom školom zapravo, uz OŠ Konjščina, završavamo ciklus druge faze energetskih obnova škola Krapinsko – zagorske županije i nadam se da će ministarstvo raspisati i treću fazu i da ćemo ponovno prijaviti šest škola za energetsku obnovu što bi opet značilo minimalno 60 milijuna kuna investicija – zaključio je župan Kolar.

 

 

 

 

 

 

[slika12

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na autocesti A1: -kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Prekinut je promet na DC228 u mjestu Donje Pokupje, zbog prometne nesreće. Na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program