Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar: ''U kontinentalnom dijelu vatrogastvo je uvijek bilo vrlo dobro organizirano, ali uvijek trebamo težiti boljem što se u Krapinsko-zagorskoj županiji i radi''

Održana 'planska' skupština Vatrogasne zajednice KZŽ


U Vatrogasnom domu DVD-a Lučelnica u petak je održana 38. sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice KZŽ. Riječ je o planskoj skupštini, na kojoj se krajem godine, prema zakonskim propisima donose plan rada i financijski plan za sljedeću godinu. Nakon odabira radnih tijela a prije donošenja planova za 2023.godinu. godinu, prihvaćena je i I. izmjena financijskog plana za 2022. godinu.

Ovoj se izmjeni pristupilo zbog usklađivanja prihodovne i rashodovne strane Financijskog plana VZ KZŽ za 2022.godinu. I. Izmjenom Plana za 2022.godinu planira se ukupno 1.589.380,00 kuna prihoda što je za 25.151,00 kuna ili 1,61% više u odnosu na prethodni plan koji iznosi 1.564.229,00 kuna. I .Izmjenom plana za 2022. godinu planira se ukupno rashoda u iznosu od 1.602.004,00 kuna što je za 87.775,00 kuna ili 5,80% više u odnosu na prethodni plan koji iznosi 1.514.229,00 kuna. Jednoglasno su prihvaćeni i Plan rada i Financijski plan za 2023. godine koje je obrazložio predsjednik Stjepan Skuliber. U prihodovnoj strani baza je ova 2022. godina. Planirana sredstva za 2023. godinu za potrebe VZKZŽ iznose ukupno 197.197,00 eura.

U rashodovnoj strani značajna sredstva planiraju se za daljnje uređenje Kampa Fažana, sufinanciranja nabave vozila, sufinanciranje uređenja vatrogasnih spremišta i nabava vatrogasne opreme, sufinanciranja vatrogasnih natjecanja, osposobljavanja, sufinanciranje obljetnica, osposobljavanje vozača za „C“ kategoriju i drugo. U planu rada pak planirane su brojne aktivnosti u 2023. godini podijeljene na cjeline: Stručna služba, upravljanje, administracija, poslovni prostor; Aktivnosti na unapređenju zaštite od požara i vatrogastva; Osposobljavanja i usavršavanja, vježbe i natjecanja; Skrb o pomlađivanju i rad s mladima, te Promidžba, informiranje i manifestacije.

Članovima Skupštine obratio se domaćin predsjednik DVD-a Lučelnica Nedjeljko Babić koji je predstavio 90,godina rada i djelovanja ovog društva. Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek u ime grada Klanjca pozdravio je nazočne a zahvalio vatrogascima na trudu i zalaganju u obavljaju svakodnevnih zadaća. Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar čestitao je na uspješnom radu i naglasio kako je u kontinentalnom dijelu vatrogastvo uvijek bilo vrlo dobro organizirano, ali uvijek trebamo težiti boljem što se u Krapinsko-zagorskoj županiji i radi. Ulažu se značajna sredstva u školovanje i opremanje profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, a županija to planira i u sljedećem razdoblju. Posebno je naglasio potrebu da se vatrogasne organizacije aktivno uključe u prijave na EU projekte koji će biti na raspolaganju u narednim godinama. 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook