Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar: 'Šteta je totalna, no vjerujem u brzu pomoć Vlade'


Nakon obilaska najteže pogođenih područja sinoćnjim nevremenom, župan Željko Kolar rekao je kako su štete stopostotne. Osim tuče koje su uništile poljoprivredne nasade, ceste su poplavile bujice, aktivirala su se klizišta, uništene su brojne lokalne nerazvrstane ceste, a velike su štete, osim poljoprivrednika, velikih i malih, pretrpjeli i gospodarstvenici.

-Trebat će nam dani dok ponovo ne uspostavimo stanje kako je bilo prije, što se prometnica tiče. No, ono što najviše zabrinjava jesu štete na trajnim nasadima koje su takve da će se jedan dio nasada morati baciti, a ono što će ostati sljedeće dvije godine neće biti punog uroda i to je zapravo najveća šteta – rekao je župan Kolar.

Zahvalio je svim službama koje su se uključile u sanaciju šteta i radile do 3 sata ujutro, a onda ponovo od 6 sati, kao i ministrici poljoprivrede Mariji Vučković koja je s njim posjetila pogođena područja.

-Iako je sezona tuče počela mjesec dana ranije nego inače, nadam se da je ovo kraj, i da ovakvih susreta više nećemo imati. Ohrabruje nas čvrsta odluke Vlade da u što kraćem roku pomogne ljudima, poljoprivrednicima i gospodarstvenicima, a na prošlogodišnjem primjeru Požege, vjerujem da će se to ostvariti i na području naše županije – zaključio je Kolar.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt rekao je kako je potrebna sva pomoć Vlade i Županije te svih resursa kako bi se sanirala početna šteta. Osim poljoprivrednih nasada, oštećeni su i stambeni objekti, javne ustanove. Mislim da Hrvatska na pamti da smo u šestom mjesecu trebali angažirati ralice da bi očistile put i da bi se uspostavio promet – rekao je Šplajt i pohvalio sve službe koje su se uključile u pomoć, kao i Krapinsko – zagorskoj županiji i Vladi.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook