Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Kolar: 'Franjo Tuđman bi bio sretan što jer Hrvatska ušla u Schengen'


Delagacja Krapinsko – zagorske županije, predvođena županom Željkom Kolarom, zajedno s načelnikom Općine Veliko Trgovišće Robertom Grebličkim danas su kod rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položili vijenac i zapalili svijeće povodom njegove sutrašnje obljetnice smrti.

-Mi svake godine, i uz godišnjicu rođenja, i uz godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana položimo vijenac i zapalimo lampuš dr. Franji Tuđmanu i zahvalimo mu na svemu što je učinio za samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. U povijesnom kontekstu, mislim da bi predsjednik danas bio zadovoljan s obzirom da je donešena odluka da RH ulazi u Schengenski prostor i da ćemo od 1. siječnja imati euro kao nacionalnu valutu. Naime, nakon što je Hrvatska u Domovinskom ratu stekla i obranila svoju samostalnost i teritorijalni integritet, već onda je pokazivala svoje jasno opredijeljenje za europski put, pri čemu je uloga prvog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, bila velika.

Načelnik Općine Veliko Trgovišće, Robert Greblički rekao je kako su zahvalni na svemu što je dr. Franjo Tuđman učinio za Republiku Hrvatsku. – Zbog toga ga se uvijek rado prisjećamo uz ovakve datume – rekao je Greblički.

Inače, prvi predsjednik samostalne i suverene Republike Hrvatske, dr. Franjo Tuđman, preminuo je 10. prosinca 1999. godine u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti, a rođen je 14. svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook