Prethodni članak
Sljedeći članak

Žena u Zagorju preuzela skrb o dvije starije bolesne osobe iako nije osposobljena

Dvije osobe preminule su pod njenom skrbi


Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje. Naime, optužena je za napuštanje nemoćne osobe - tereti ju se da je od 1. do 28. svibnja na području Krapinsko-zagorske županije preuzela skrb o osobi čije je zdravlje bilo narušeno. Bila je svjesna toga da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja, kod sebe je uz naknadu 3.500,00 kuna primila osobu lošeg zdravstvenog stanja te mu je, iako svjesna njegovog zdravstvenog stanja, propustila osigurati adekvatnu medicinsku skrb i njegu zbog čega je došlo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja pa je oštećenik preminuo 7. lipnja 2020., prenosi Index.

Slično je učinila i još jednom bolesniku. "Okrivljenu 51-godišnjakinju se tereti i da je od kraja travnja 2021. godine do 27. srpnja 2021. u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije učinila isto.
Iako svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja; na smještaj uz naknadu od 3.200,00 kuna primila drugu osobu znajući da je on osoba narušenog zdravlja pa mu je propustila osigurati stalnu medicinsku brigu, njegu i nadzor koji su mu bili potrebni uslijed čega je on preminuo 27. srpnja 2021.", stoji u priopćenju ODO-a Zlatar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook