Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar o povratu državne imovine: ‘Ministarstvo ima 46.000 neriješenih predmeta, ove godine su ih riješili 330. Ovim tempom, trebat će im 136 godina’

Predložili smo da se donese registar nekretnina i da onim nekretninama koje su bitne za Vladu RH raspolaže Vlada, a s ostatkom regionalna samouprava. Uvjereni smo da ćemo puno brže staviti te objekte u funkciju nego što će to učiniti Vlada, kaže župan


U Poslovno – tehnološkom inkubatoru u Krapini u tijeku je 9. sjednica Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije. Na samom je početku sjednice župan Željko Kolar predložio da se dnevni red dopuni s dvije točke - prijedlogom Odluke o dopuni odluke o izvršavanju proračuna za 2022. godinu i prijedlogom Odluke o izmjenama odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela KZŽ.

Kako je pojasnio župan, Upravni odjel za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša radio je prenamjenu zemljišta odnosno procjenu zemljišta. - To su poslovi koje mogu obavljati ili samo pravnici ili djelomično pravnici i građevinci, a s obzirom da će postupak tog natječaja trajati, mi bi te poslove odmah prebacili u drugi odjel da imamo kontinuitet, a i sada smo već analizirali da li bi bilo bolje u tom dijelu prebaciti poslove u drugi upravni odjel. Prekjučer smo imali sastanak s ministrom Paladinom, dogovorili smo da će županije preuzeti predmete povrata imovine, znači zahtjeve za dodjelu državne imovine jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Ministarstvo ima 46 tisuća neriješenih predmeta, ove godine su ih riješili 330. Ovim tempom, trebat će im 136 godina. Kada podijelimo na 20 županija i grad Zagreb, to je oko 2100 predmeta – rekao je župan te dodao je procjena da bi Županija sve predmete mogla riješiti unutar tri godine.

-Predložili smo da se donese registar nekretnina i da onim nekretninama koje su bitne za Vladu RH raspolaže Vlada, a s ostatkom regionalna samouprava. Uvjereni smo da ćemo puno brže staviti te objekte u funkciju nego što će to učiniti Vlada, pa molim da podržite prijedlog - pojasnio je Kolar.

Druga osluka vezana je za projekt sigurne kuće. - Raspisali smo natječaj i dobili najpovoljniju ponudu koja je 1,7 milijuna kuna veća od procijenjene vrijednosti. S obzirom da je to projekt koji je 100 posto financiran, sve iznad toga ide na trošak KZŽ, a mi taj novac nismo imali u proračunu. Ali ne idemo u rebalans proračuna jer ta sredstva nećemo trebati ove nego tek sljedeće godine, no možemo bez ove odluke, koju bi danas trebali donijeti, potpisati ugovor s izvođačem radova. S obzirom da se to isto dogodilo posljednjih nekoliko dana, a pravne službe su našle način kako tome doskočiti, molim da prihvatite odluku da projekt može ići dalje svojim tijekom – rekao je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook