Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog radova na mostu Krapina, moguće je da kasne vlakovi...

Sve će trajati do 6. listopada


Zbog radova na mostu Krapina lijevi kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK bit će zatvoren za promet između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić od 26. do 28. rujna te od 4. do 6. listopada od 8.25 do 14.30 sati, javljaju iz HŽ – a.

U tim razdobljima vlakovi će na relaciji Savski Marof – Podsused TV i obratno prometovati jednim kolosijekom.

Desni kolosijek pruge na navedenoj relaciji bit će zatvoren od 29. rujna do 3. listopada od 8.10 do 14.00 sati, a u tome razdoblju promet vlakova na relaciji Podsused TV – Zaprešić i obratno također će se odvijati jednim kolosijekom.

"Spomenuti radovi izvode se u sklopu projekta obnove pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof. Zbog posebne regulacije prometa moguća su kašnjenja pojedinih vlakova zbog čega se ispričavamo putnicima", navode iz HŽ - a.

Pružna dionica Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof duga je 17,8 km i nalazi se na koridoru RH1, vrlo važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski putnički prijevoz.

Radovi na njezinoj obnovi koji su u tijeku vrijedni su 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke.

Na pružnoj dionici Zaprešić – Savski Marof radovi su završeni te je na dionici uspostavljena brzina prometovanja vlakova od 120 km/h, a stajališta Zaprešić Savska, Brdovec i Podsused puštena su u funkciju. Na pružnoj dionici Podsused TV – Zaprešić većina je radova završena (preostali su tek završni radovi na uređenju i radovi na mostu Krapina).

Po završetku cjelokupne obnove, a što se očekuje na ljeto 2022., vlakovi će dionicom Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof prometovati brzinom od 120 km/h, sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa bit će veće, smanjit će se troškovi održavanja pruge, a poboljšat će se i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook