Prethodni članak
Sljedeći članak

Beroš: Tko se neće ni testirati ni cijepiti, neće ni raditi ni dobiti plaću!

Danas imao 1291 slučaj novozaraženih

  • Beroš

    Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL


„Bitno je naglasiti da je čitav postupak oko covid potvrdi usmjeren ka povećanju sigurnosti, i pacijenata i liječnika. Takva sigurnost nema cijenu, napravit ćemo sve da inzistiramo da tome. Znamo elemente koji su potrebni za preduvjeti - to je preboljenje, cijepljenje ili testiranje. Testiranje će biti dvaput tjedno. Ako se netko neće ni cijepiti niti testirati, ne znam što bih rekao.

Testiranja će prvo biti besplatna, naravno da ne može dovijeka biti tako . Ukoliko netko ne želi morat će se to upisati u evidenciju i neće moći raditi.

Oni neće moći raditi i napraviti će sustavu ali i sebi problem. Ravnatelji će morati naći zamjenu za pojedince, a oni neće dobiti plaću.Apeliram na sve da budu svjesni situacije“, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.291 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 8.517. Među njima je 678 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 92 pacijenata. 9 novih na respiratoru u odnosu na jučer, i 64 više u bolnicama.

Preminulo je 12 osoba. Među preminulima su tri osobe cijepljenje, 2 s dvije doze, jedna s jednom, radi se o osobama s komorbiditetima i prosječne dobi 85 godina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook