Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog potresa bili evakuirani učenici osnovnih škola u Mariji Bistrici i Konjščini

Župan Kolar i njegov zamjenik Ferek-Jambrek nakon potresa obišli Mariju Bistricu


foto: arhiva

U utorak je u 8 sati i 53 minute zabilježen potres s epicentrom kod Marije Bistrice. Prema izvješću Seizmološke službe Republike Hrvatske magnituda potresa iznosila je 3,4 stupnja prema Richteru, dok je intenzitet u epicentru bio 4-5 stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Odmah nakon potresa su, prema protokolu, evakuirani učenici i djelatnici Osnovne škole Marija Bistrica. Potres se osjetio i u okolnim mjestima te su na kraće razdoblje evakuirani i učenici Osnovne škole Konjščina. Vatrogasci i hitna pomoć nisu imali hitne intervencije, no zabilježena je manja materijalna šteta na starijim zgradama.

- Prema informacijama Seizmološke službe procijenjeno je da trenutno nema potrebe za daljnje postupanje te je donijeta odluka da će se nastava u poslijepodnevnoj smjeni u Osnovnoj školi Marija Bistrica odvijati prema uobičajenom rasporedu - stoji u priopćenju Krapinsko-zagorske županije.

Mariju Bistricu je nakon potresa obišao župan Željko Kolar zajedno sa svojim zamjenikom i načelnikom županijskog stožera civilne zaštite Anđelkom Ferekom-Jambrekom i načelnikom Općine Marija Bistrica Josipom Miličkim.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook