Prethodni članak
Sljedeći članak

Premijer Plenković smijenio ministra zdravstva Milana Kujundžića

Kujundžić je dao mandat na raspolaganje nakon što je u Banskim dvorima razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem


foto: Vlada RH

Premijer Andrej Plenković smijenio je ministra zdravstva Milana Kujundžića. Kujundžić je dao mandat na raspolaganje nakon što je u Banskim dvorima razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem. I poslije prospavane noći, donio je odluku, piše portal Vijesti.hr koji prenosi kako sve je krenulo od neispravno popunjene imovinske kartice i kupnje kuće u Maksimiru potkraj prošle godine koju je ministar kupio kreditom i pozajmicom prijatelja iz farmaceutske industrije. Potom je otkriveno da su Kujundžići drugu zagrebačku kuću kupili od tvrtke kojoj je vlasnica bila ministrova supruga neposredno prije likvidacije tvrtke i to po manjoj cijeni od procijenjene.

Nije potpuno jasna situacija s apartmanima na otoku Pagu jer se ministar u zemljišnim knjigama vodi kao vlasnik dvaju apartmana, od 38,99 i 37,69 m2, a u imovinskoj kartici piše da supruga posjeduje jedan od 50 m2. Ministar Kujundžić je rekao da u Novalji posjeduje samo jedan apartman, piše Vijesti.hr.

Prijavljena površina u kartici sa stvarnim stanjem nije se slagala ni kada je u pitanju kuća s bazenom u Ivanbegovini u kojoj ministar nije prijavio okućnicu. I kao da sve to nije bilo dovoljno, ulje na vatru dodali su Kujundžićevi susjedi napadom na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić. Na suprugu ministra zdravstva Kujundžića od 2018. godine u zemljišnim knjigama vodi se i oranica od 578 četvornih metara u Novom Zagrebu koja se također ne spominje ni u jednoj ministrovoj imovinskoj kartici od 2016. do danas, prenosi Vijesti.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook