Prethodni članak
Sljedeći članak

Završna konferencija projekta Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje i otvaranje prometnice


U Gospodarskoj zoni Brezje, danas 3. kolovoza 2022. godine, gotovo mjesec dana prije predviđenog roka završetka,  održana je Završna konferencija projekta „Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje“, ukupne vrijednosti 19.085.325,00 kuna. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije. Korisnik sredstava je Grad Varaždin, a ukupno prihvatljivi troškovi iznosili su 13.130.338,52 kuna, od čega je EU sufinanciranje projekta iznosilo 6.879.808,71 kuna. Projekt je provođen od 1. lipnja 2019. godine s predviđenim trajanjem do 1. rujna 2022. godine.

 

Gradonačelnik Grada Varaždina, dr. sc. Neven Bosilj kazao je kako je cilj projekta, kroz razvoj i poboljšanje  kvalitete i dostupnosti osnovne  zajedničke i zelene infrastrukture Gospodarske zone Brezje, izgradnjom prometnica, odvodnje i zelene infrastrukture u dijelu Zone istočno od državne ceste DC 2,  privlačenje novih investitora, odnosno osiguravanje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što su radovi završeni i prije predviđenih rokova te zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog, za Grad Varaždin iznimno važnog projekta.“ Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos da ovu gospodarski važnu prometnicu možemo danas pustiti u rad. Ova prometnica biti će žila kucavica narednih desetak godina gospodarskog života grada Varaždina. Riječ je o najmodernijoj prometnici u gradu Varaždinu koja sa svake strane ima zelene površine, biciklističko-pješačke staze, zasađenih 150 lipa sa ciljem da što više ozelenimo cijelu ovu zonu“ - naglasio je gradonačelnik Neven Bosilj.

 

Nazočnima se obratio i predstavnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, načelnik Sektora za potpore i poduzetničku infrastrukturu Sani Ljubunčić koji je istaknuo kako Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja još od 2044. Godine podržava i prati projekte izgradnje gospodarskih i poduzetničkih zona na području cijele Republike Hrvatske i kao aktivni sudionik u smislu potpora i subvencija pridonosi realizaciji projekata ovakve vrijednosti. „Čestitam Gradu Varaždinu na otvaranju ove važne prometnice za gospodarstvo grada te Vam želim puno uspjeha u korištenju sredstava Europske unije  i realizaciji ovakvih projekata koji su od iznimne važnosti za otvaranje novih, atraktivnih, visoko konkurentnih radnih mjesta“ - istaknuo je načelnik Sektora Sani Ljubunčić.

 

Unutar prihvatljivih troškova projekta  izgrađena je južna prometnica, duljine 366 m, širina kolnika 7 m s obostrane pješačko – biciklističke staze širine svaka 3 m od kolnika razdvojene zelenim pojasom širine 3 m. Sjeverna prometnica 1, duljine 1.047 m, širina kolnika 7 m, obostrane pješačko – biciklističke staze, širine svaka 3 m od kolnika razdvojene zelenim pojasom širine 3 m. Sjeverna prometnica 2, duljine 136 m, širina kolnika 7 m, obostrane pješačko – biciklističke staze, lijeva širine 2,25 m i desna širine 2,5 m, m od kolnika razdvojene zelenim pojasom širine 1,5 m te pješačko-biciklistička staza duljine 974 m (širina staze 5 m). Navedene prometnice čine međusobno povezanu cjelinu i spajaju se na postojeću infrastrukturu, na Ulicu Ivane Brlić Mažuranić na sjeveru i na Ulicu Dore Pejačević na jugu.

 

U provedbi projekta sudjelovalo je i trgovačko društvo VARKOM d.d. Varaždin koji je javni isporučitelj,   i  investitor je izgradnje javne odvodnje (sanitarne i mješovite kanalizacije )  u zoni Brezje.

 

Grad Varaždin kao korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog Fonda za regionalni razvoj sklopio je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona, „Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje KK.03.1.2.03.0051“ , Dodatak br. 1. Ugovoru o dodjeli bespovratnih  sredstava „KK.03.1.2.03.0051, Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje i Dodatak br. 2. Ugovoru o dodjeli bespovratnih  sredstava „KK.03.1.2.03.0051, Izgradnja prometnica i odvodnje u Gospodarskoj zoni Brezje.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program