Prethodni članak
Sljedeći članak

Završilo prebrojavanje glasačkih listića u Bedekovčini


Prema rezultatima drugog kruga lokalnih izbora, dosadašnji načelnik Darko Ban (SDP) dobio je izbore u Bedekovčini. On je osvojio 1.662 glasa, a njegov protukandidat iz HDZ-a Željko Odak 1645 glasova, 17 glasova manje.
HDZ je stoga zatražio ponovno prebrojavanje listića

- Jučer smo bili pred Izbornim povjerenstvom i izvršili smo uvid u izborni materijal za koji se nadam da je bio pohranjen na odgovarajućem mjestu i prebrojavanjem nevažećih glasačkih listića utvrđeno je da su isti nevažeći. Međutim možda je koji s obzirom na pregled i namjerno napravljen, ali se to ne može utvrditi. Tako da smo utvrdili da je možda samo jedan listić koji je potvrđen kao ispravan neispravan. I da na jednom biračkom mjestu nedostaje jedan listić. Vjerojatno ga je glasač uzeo sa sobom ili negdje bacio i uništio. To nije neka velika greška da bi se ponavljali izbori na tom biračkom mjestu. Možda je i kod 5 – 6 listića onako dvojbeno zbog zaokruživanje ili prekrižavanja oba kandidata namjera glasača. No, to jedino može dokazati grafolog. Još se mora dogovoriti s vodstvom stranke, no mislim da nećemo poduzimati nikakve druge korake - prema Županijskom izbornom povjerenstvu - rekao je Željko Odak. 

Od jedne prijave ipak neće odustati. - Nećemo odustati od prijave protiv nepoznatog počinitelja koji je na dan izborne šutnje na Facebooku objavio neprimjeren sadržaj da okalja mene kao kandidata, a vezano za moje porijeklo, odakle sam, što sam radio, što radim i sve ostalo. Pokrenuli smo postupak i u tijeku kriminalistička obrada. Nadam se da će naša policija utvrditi počinitelja i da Općinsko izborno povjerenstvo protiv njega podnijeti kaznenu prijavu. Ja ću podnijeti i svoju osobnu prijavu i tužbu za narušavanje ugleda, naknadu štete i za duševne boli. Razlika je bilo 17 glasova, što je bilo možda za presudno za dobivanje izbora – zaključio je Odak.

Kontaktirali smo i načelnika Darka Bana koji je rekao je kako to ne želi komentirati dok ne prođe žalbeni rok. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook