Prethodni članak
Sljedeći članak

RODITELJI ODLUČILI Donirani organi ubijenog mladog profesora Nine Čengića. Spašeno pet života

Roditelji vjeruju da bi im sin bio spašen da je pozvana hitna i da mu nisu uništili mobitel


Nino Čengić (35), profesor koji je predavao na Gospodarskoj školi Varaždin, preminuo je u nedjelju navečer od udaraca koje su mu letvama i lancima zadale četiri osumnjičene osobe ispred udruge Kulturana na varaždisnkom Graberju.

Preminuli je radio kao profesor engleskog, trenutno na zamjeni, a članovi kolektiva s kojima smo razgovarali opisali su ga kao pristojnog kolegu koji je uredno radio svoj posao.

Novinar 24sata razgovarao je s njegovim roditeljima koji su teško dolazili do riječi nakon što im je sin brutalno ubijen.

Kazali su da ih nije briga kako će krivci proći jer im to neće vratiti sina. Istaknuli su da su njegove organe donirali jer su zdravi te da će na taj način spasiti pet ljudskih života.

Otac pokojnika rekao je da u Kulturani ima svega, a najmanje kulture. Na prostorima udruge Kulturana u međuvremenu su, preko noći, ispisani grafiti s natpisima 'ubojice'

Roditelji su dodali su kako je dnevno radio i po 16 sati jer je uz engleski bio i profesor filozofije, logike i etike te da je za svoje učenike govorio da su njegova djeca s obzirom na to da nije bio oženjen.

Navodi se kako su ga zadnji put vidjeli u petak. Nino je živio u istoj zgradi kao i roditelji, samo na drugom katu, a vijest o tome da je pretučen zadesila ih je u subotu.

Roditelji vjeruju da bi im sin bio spašen da je pozvana hitna i da mu nisu uništili mobitel jer hematom koji je ušao četiri centimetra mogao se riješiti operativnim putem, ali zbog dugog vremena prije nego se našao u bolnici, došlo je do krvarenja u mozgu, pišu 24sata

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook