Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAVRŠILO LJETO U ORŠIĆU: Publiku koncertom počastio ansambl Ethno Croatia

Na pozornici su svirali glazbenici iz brojnih zemalja


Jučerašnjim koncertom ansambla Ethno Croatia završena je manifestacija 'Ljeto u dvorcu Oršić', u Gornjoj Stubici.

Ethno Croatia je projekt Hrvatske glazbene mladeži, koja okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta na druženje i učenje o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Ovaj međunarodni kamp tokom srpnja okuplja mlade glazbenike od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea do Engleske i ostalih zemalja. Program je to osnovan 1990. godine, namijenjen je mladim glazbenicima s misijom oživljavanja i održavanja globalne kulturne baštine.

Danas je prisutan u preko 30 zemalja i angažira mlade kroz niz godišnjih međunarodnih glazbenih kampova, kao i radionica, koncerata i turneja, radeći zajedno sa školama, zimskim vrtovima i drugim skupinama mladih na promicanju mira, tolerancije i razumijevanja.

Sviraju različite instrumente, već nekoliko godina nastupaju na manifestaciji Ljetu u dvorcu Oršić, gdje su i jučer izveli poznate strane hitove, ali i neke pjesme iz naših krajeva u svom autentičnom stilu.

Glazbeno – scenski festival 'Ljeto u dvorcu Oršić' i ove je godine bio pun pogodak. Publika je odličnim odazivom dočekala ovogodišnji program. Odličan je odaziv bio na dvije kazališne predstave, 'Huligan' u kojoj glavnu ulogu tumači naš mladi Zagorec Matija Šakoronja, kao i na predstavu 'Uvijek će nam ostati ljubav', uz Jelenu Miholjević i Dražena Čučeka.

Zanimljivo je bilo i ljetno kino na otvorenom, gdje je igrao film 'Ford v Ferrari' s Mattom Damonom i Christianom Baleom u glavnim ulogama, a najviše su interesa izazvali koncerti, koji su bili rasprodani. Publika je uglas pjevala najveće hitove jedne od diva domaće glazbene scene, Vanne, a grupa Pavel oduševila je okupljene svojim repertoarom, priredivši opuštajući atmosferu pod vedrim nebom otvorene pozornice.

Organizatori su zadovoljni odazivom publike i ove godine. - Moram napomenuti da smo se strogo držali preporučenih mjera što se tiče broja posjetitelja te se ovim putem zahvaljujem našoj publici koja iz godine u godinu u sve većem broju posjećuje naš festival – kaže direktorica Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica Kornelia Vnučec. Nakon bogatog i raznovrsnog programa ovogodišnje manifestacije, s nestrpljenjem očekujemo program za iduću godinu, pripreme su već krenule.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook