Prethodni članak
Sljedeći članak

Tradicija u organizaciji ZGZ-a se nastavlja, kako bi obrtnici i poduzetnici mogli prezentirati svoje proizvode i usluge

I ove će se godine održati Zagorski gospodarski zbor, no u kojem obimu, ovisit će o trenutnoj epidemiološkoj situaciji


U Krapini je danas potpisan sporazum o suradnji u organizaciji 29. Zagorskog gospodarskog zbora koji se već tradicionalno održava u sklopu Tjedna kajkavske kulture. Dogovoreno je da će se on sigurno održati, no u kakvom obimu, ovisit će o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. 29. Zagorski gospodarski zbor  bit će održan od 9. do 11. rujna 

Predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec rekao je da se tradicija u organizaciji ZGZ -a nastavlja te da je uvjeren da će mjere dozvoliti da bude barem u okviru prošlogodišnjeg, ako ne i malo veći. Pozvao je na odgovornost, oprez i poštivanje svih epidemioloških mjera.

Dragutin Gradečak, direktor Radija Kaj rekao je kako interes izlagača veliki, no da ZGZ ipak neće moći organizirati na razini iz 2019. Konačne konture kako će ovogodišnji ZGZ izgledati dogovorit će oko 20. kolovoza.


Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Darko Varga istaknuo je da su se obrtnice i obrtnici već prijavili za sudjelovanje, jer da je unatoč ovim kriznim vremenima bitno da obrtnici mogu prezentirati svoje proizvode i usluge.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović izjavio je da je Zagorski gospodarski zbor nezaobilazni i sastavni dio Tjedna kajkavske kulture, koji je prepoznat i van naše županije.

Župan Željko Kolar zahvalio se Gradu Krapini, Obrtničkoj i Gospodarskoj komori i Radiju Kaj na suradnji i organizaciji ZGZ-a jer je riječ o manifestaciji koja ima pet ravnopravnih partnera u promidžbi. - Svima nam je isti cilj, da kroz ZGZ, osim što dajemo mogućnost našim obrtnicima i gospodarstvenicima da prezentiraju svoje proizvode, im odamo i priznanje za sve ono što su napravili ne samo razvoj gospodarstva nego i razvoj županije u cjelini. Rezultati koje postiže naši gospodarstvenici u ovim teškim vremenima su iznimni, a to je zato jer je naše gospodarstvo čvrsto, žilavo i postavljeno na zdravim temeljima - rekao je Kolar.

Dodao da će se ZGZ prilagoditi trenutnim epidemiološkim mjerama te pozvao izlagače i posjetitelje na poštivanje mjera, ali i na cijepljenje. Rekao je da u KZŽ situacija trenutno odlična, da nakon Istre imamo najmanje zaraženih na 100.000 stanovnika te da se od 7.7. do 14.7. prvom dozom cijepilo 1423 stanovnika.  - Takva brojka cijepljenih tjedno daje nam optimizam da dočekamo mirnu jesen jer nam je potrebna i zbog gospodarstva, početka školske godine, ali i da dodatno ne opterećujemo zdravstveni sustav - zaključio je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook