Prethodni članak
Sljedeći članak

Završen je Street workout park u Zlataru

Zlatarščani dobili još jedan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena


Zlatarščani su dobili još jedan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ovog je utorka završen Fitness street workout park, odnosno vježbalište na otvorenom, smješteno pored igrališta Osnovne škole Ante Kovačića u Zlataru.

Uređen je teren, postavljena antitraumatska gumena podloga, sprave za vježbanje na otvorenom. Vježbalište je od travnate površine odvojeno rubnjacima, a pješačka staza opločena je betonskim kockama. U sklopu vježbališta postavljena je i urbana oprema – 4 klupe za sjedenje, 3 koša za smeće, 2 stalka za bicikle te informativne ploče. - Završen je još jedan projekt u Zlataru, za kojeg su osigurana sredstva preko LAG – a Zelni bregi. To je ranije bio jedan zapušten prostor koji nije služio ničemu, a sada je dobio nov život i nov sadržaj. Koristit će Zlatarščankama i Zlatarščanima za aktivniji i zdraviji život, kao i svim posjetiteljima, jer vježbalište mogu koristiti svi. Uživajte i budite pažljivi u korištenju sprava, ali i okoliša – poručila je zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek. Ukupna vrijednost projekta je 329.175 kuna, a iznos dodijeljene potpore 148.250 kuna od čega 90 % sufinancira EU kroz Program ruralnog razvoja 2014-2020.

Dobra je vijest i da su krenuli radovi na sanaciji klizišta i Ulice Anke Horvat, odnosno ceste prema Domu zdravlja. – To je izuzetno bitan projekt, ne samo za građane Zlatara već i šire, s obzirom da ulica vodi prema Domu zdravlja i Hitnoj službi – ističe gradonačelnica. Dodaje kako je završena i nabava za sanaciju mosta u Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, odnosno Zlatarščanima poznatijeg 'Bajzekovog' mosta u Zlataru, za što će ovih dana biti potpisan ugovor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook