Prethodni članak
Sljedeći članak

ŽARKU TUŠEKU JOŠ JEDAN MANDAT: 'Dužnost biti liderom najveće političke obitelji u KZŽ i Hrvatskoj, smatram velikom čašću, ali još puno većom odgovornošću'

Članovi HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji u nedjelju su birali nova vodstva županijske, gradskih i općinskih organizacija.


Jedini kandidat za predsjednika ŽO HDZ-a bio je aktualni predsjednik Žarko Tušek, koji će novom mandatu organizaciju voditi s potpredsjednicima Alenom Gerekom, Zoranom Gregurovićem, Mirkom Krznarom i Zdravkom Tušekom.

Predsjednik Tušek je zahvalio svim članicama i članovima zagorskog HDZ-a koji su izašli na izbore. - Niti jedna stranka nema izborne na ovakav transparentan i demokratski način u kojemu se vodstva svih organizacija biraju po principu jedan član, jedan glas. U potpunosti iskazujem razumijevanje i prema onima koji su, zbog teške epidemiološke situacije ostali kod svojih kuća, ali naglašavam, izbori u svim organizacijama provedeni su po najstrožim epidemiološkim mjerama, u potpunosti bez ikakvog, i najmanjeg okupljanja. Zahvaljujem također, svim članicama i članovima HDZ -a koji su svojim glasom danas dali podršku meni osobno, te četvorici mojih potpredsjednika, Mirku Krznaru, Zoranu Greguroviću, Zdravku Tušeku i Alenu Gereku - zahvalio je Žarko Tušek.

-Kao i svih ovih godina, dužnost biti liderom najveće političke obitelji u Krapinsko-zagorskoj županiji i Hrvatskoj, smatram velikom čašću, ali još puno većom odgovornošću. Odgovornost čuvanja političke obitelji koju je utemeljio naš prvi predsjednik, utemeljitelj moderne hrvatske države, najveći sin naše Domovine, dr. Franjo Tuđman, velika je na više razina. Čuvati Hrvatsku demokratsku zajednicu kao instituciju, razvijajući je, prilagođavajući je novom vremenu, novim političkim trendovima ključno je za našu stranačku opstojnost, ali je jednako tako ključno za opstojnost demokratske političke kulture u Hrvatskoj koja je utemeljena osnivanjem naše stranke - poručio je predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a.

- S druge strane, čuvajući HDZ i gradeći ga da bude kvalitetniji i bolji, neophodno je u našoj zajedničkoj borbi za razvojem našeg kraja i naše domovine u cijelosti. Upravo zbog toga, moja ambicija voditi HDZ u godinama koje su ispred nas ima svoju jasnu vrijednosnu komponentu, uvijek ju je i imala, jer HDZ mora biti stranka vrijednosti, domoljublja, demokršćanstva, poštovanja tradicije, sela, rada, stvaranja nove vrijednosti, mora biti narodnjačka stranka, ali i stranka otvorena prema političkom dijalogu sa svima onima koji vole Hrvatsku i koji se za Hrvatsku bore srcem i svojim kompetencijama, jer je to osnova njegove liderske pozicije na političkoj sceni - dodao je.

Zagorje zaslužuje mega projekte

- Ali moja ambicija voditi zagorski HDZ u narednim godinama, priznajem, usko je vezana i uz ključne programske smjernice našeg programa za našu županiju. Kao što sam rekao i na predstavljanju kandidature, Zagorje zaslužuje nekoliko novih mega projekata od državne razine i mi to kao politička generacija moramo ostvariti - elektrifikacija pruge do Krapine i slovenske granice, revitalizacija pruge prema Varaždinu, brze ceste prema Humu Brezničkome, stubičke zaobilaznice, dolaska brze ceste u Marija Bistricu i daljnje projektiranje prema Popovcu, te dolaska spojne ceste u Krapinu. Uz ove investicije, koje iz korijena mijenjaju razvojni potencijal svakog djelića naše županije, tu su i desetine projekata u gospodarskoj, poljoprivrednoj, zdravstvenoj, sportskoj, obrazovnoj, kulturnoj i socijalnoj infrastrukturi, koje ćemo nesumnjivo zajedničkim snagama uspjeti realizirati. Sada je vrijeme za to, uz podršku aktualne Vlade, strukturnih fondova EU, možemo uistinu napraviti čuda. Zagorje to zaslužuje, a uvjeren sam da će žitelji našeg kraja prepoznati lidersku poziciju HDZ-a u ovom trenutku, koji ovo o čemu ja govorim jedini može i ostvariti - zaključio je predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Izabrani predsjednici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a

U svim gradskim organizacijama HDZ-a bio je jedan kandidat te je za predsjednika u Donjoj Stubici izabran Ivica Kupinić, u Klanjcu Igor Jambrešić, u Krapini Zoran Gregurović, u Oroslavju Stanko Čičko, u Pregradi Stjepan Hajdinjak, u Zaboku Alen Gerek i u Zlataru Darinka Sviben.

Dvoje kandidata bilo je za čelno mjesto Općinske organizacije HDZ-a Kraljevec na Sutli a izabran je Dražen Jambrešić. Predsjednici općinskih organizacija su: u Bedekovčini Zdravko Tušek, u Budinščini Radovan Hercigonja, u Desiniću Dražen Šurbek, u Đurmancu Damir Belošević, u Gornjoj Stubici Petar Ptić, u Humu na Sutli Mario Antonić, u Jesenju Anđelko Draganić, u Konjščini Mirko Krznar, u Krapinskim Toplicama Ernest Svažić, u Kumrovcu Tomica Broz, u Loboru Ljubica Jembrih, u Maču Igor Pelko, u Mariji Bistrici Josip Milički, u Mihovljanu Zlatko Bartolić, u Novom Golubovcu Boris Tušek, u Petrovskom Ivan Šanjug, u Radoboju Mladen Fruk, u Stubičkim Toplicama Tomislav Mlinarić, u Svetom Križu Začretju Miljenko Šoštarić, u Velikom Trgovišću Zdravko Vutmej, u Tuhlju Martin Turčin i u Zlatar Bistrici Nataša Krajačić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook