Prethodni članak
Sljedeći članak

'Zaražena dva djelatnika Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama, no bolnica je sigurna za pacijente'

Epidemiološka obrada Specijalne bolnice je u tijeku, predložene su sve mjere prevencije i sprečavanje širenja bolesti u ustanovi


Dr. Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo pojasnila je da su zaražena dva djelatnika Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama. - Osoba je 6. srpnja radila na trijažnom prijemu, a 7. srpnja razvila je simprome bolesti. Epidemiološkom obradom u samoizolaciju je stavljena jedna osoba, koja je bila rizičan kontakt s pozitivnim pacijentom s posla te 4 obiteljska kontakta tog pacijenta. Sve osobe koje su taj dan prošle kroz trijažni prijem su kontaktirane ili će biti danas te su upućene da prate svoje zdarsvtveno stanje do 20.7. – istaknula je dr. Mahmutović, dodajući da to nisu rizični kontakti, pošto se trijaža odvijala na otvorenom, uz zaštitnu opremu i fizički razmak. - Nadalje, 12. srpnja testirano je 6 osoba koje su kontakti ovog pozitivnog pacijenta, 5 zaposlenika i 1 obiteljski kontakt te je jedan nalaz došao pozitivan, obiteljski kontakt od te prvooboljele osobe, ali je ta osoba zaposlenik Krapinskih Toplica. Dakle, 2 osobe u specijalnoj bolnici Krapinske Toplice su pozitivne. Epidemiološkom obradom 8 je osoba stavljeno u izolaciju gdje će se testirati danas tijekom dana. Epidemiološka obrada Specijalne bolnice je u tijeku, predložene su sve mjere prevencije i sprečavanje širenja bolesti u ustanovi. Ustanova će na mjestima ekspozicije provesti dezinfekciju prostora, i prema sadašnjoj epdiemiološkoj slici specijalna bolnica može nastaviti s radom i sigurna je za pacijente – napomenula je dr. Mahmutović.

 

Ravnateljica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Željka Žnidarić istaknula je sa je, s obzirom na puni opseg rada i broj ljudi koji dolaze u ustanovu, bilo je samo pitanje dana kada će se desiti ovakva situacija. - Ono što je svakako pozitivno, je da taj zaraženi djelatnik nije dalje prenio zarazu u bolnicu, već samo doma. U tijeku su testiranja i više djelatnika nego su okarakterizirani ako rizični kontakti i do sutra ujutro najkasnije očekujemo njihove nalaze – rekla je Žnidarić te apleirala an pacijente da imaju razumijevanja, jer svi koji idu na ambulantnu grupnu fizikalnu terapiju s njom će moći nastaviti tek nakon 20. srpnja.

 

 


Predsjednik bolničkog povjerenstva za COVID Specijalne bolnice, dr. Ivica Šćuric, dodao je da je bolnica s radom u punom opsegu počela u svibnju. - Provode se protuepidemijske mjere kojima je cilj da se izdvoje svi koji su suspektni, kao i mjere unutar bolnice da se smanji kretanje pacijenata i djelatnika među odjelima i da se u slučaju pojave bolesti na najmanju moguću mjeru spriječi širenje među pacijentima i zaposlenicima – rekao je dr. Šćuric.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook