Prethodni članak
Sljedeći članak

OB Zabok pojačala je mjere na trijažnom pultu, apelira na pacijente da daju točne podatke kako ne bi došlo proboja epidemije

Ukupno je tijekom vikenda u OB Zabok uzeto čak 111 uzoraka



-OB Zabok je u skladu s epidemiološkom situacijom pojačala mjere na trijažnom pultu na ulazu u bolnicu. Zasada smo u skladu s reaktivacijom zadržali obim poslova koji je dogovoren. Svakodnevno je u izolaciji sve veći broj pacijenata koji imaju simptome i zahtijevaju uzimanje uzoraka. Ukupno je tijekom vikenda u OB Zabok uzeto 111 uzoraka, svi su bili negativni. Tri su osobe u izolaciji i čeka se nalaz brisa. Zasada je bolnica sigurna i apeliramo na pacijente koji dolaze u bolnicu da daju točne podatke na trijažu radi sigurnosti za bolesnike koji leže u bolnici i rizične pacijente kako ne bi došlo do proboja epidemije – rekla je zamjenica ravnatelja OB Zabok Ljiljana Družinec Hršak.


Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan rekla je kako svi njihovi liječnici rade, osim jedan pozitivnog liječnika, koji se zarazio obiteljskim kontaktom. Rekla je da se nada da će on nakon testiranja u petak vratiti na posao. Istaknula je i da će se, ukoliko bude potrebni ponovno otvoriti COVID –ambulanta.
Na pressici je rečeno i kako će vršiti kontrole u noćnim klubovima, ugostiteljskim objektima s produženim radnim vremenom, kontrolirat će se i nošenje maski, dok su organizatori javnih okupljanja dužni o vremenu, mjestu, svrsi okupljanja i broju sudionika obavijestiti 112.

 

-Vraćamo se na ono što smo imali, da svaki dan ponovno ispočetka apeliramo da se ljudi pridržavaju uputa, drže razmak, nose maske, ne rukuje se da ne došlo do širenja virusa. Moramo se prilagoditi na novo normalno, jer će ovo trajati, očigledno nije sezonska bolest, ne znamo što nas čeka na jesen i zimu, a preporuke su uvijek iste – rekao je župan Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook