Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeo postupak evidentiranja nerazvrstanih cesta u općini Radoboj

Evidentiranjem nerazvrstanih cesta i upisom vlasništva u zemljišne knjige Općina Radoboj dugoročno stvara preduvjete za mogućnosti prijave na razne natječaje vezano za rekonstrukciju komunalne infrastrukture


Općina Radoboj, kao pravna osoba koja upravlja nerazvrstanim cestama na području općine Radoboj započela je postupak evidentiranja nerazvrstanih cesta u zemljišnim knjigama i katastru i to NC-RI12 ŽC2122 (Lopatice)- Cerovečki k.o. Radoboj, cca duljine 1.002,55 m, NC-SR1 Cerovečki- Radobojsko Strahinje k.o. Radoboj cca. duljine 920,00m, NC-SR7 Cesta kroz selo k.o. Radoboj, cca. duljine 308 m, NC-SR2 Radobojsko Strahinje- Krapina, k.o. Radoboj, cca. duljine 725 metara.

Izvršeno je obilježavanje granica zemljišta na kojem su izgrađene ceste, a nakon toga slijedi terenska izmjera te izrada geodetskog elaborata izvedenog stanja. Evidentiranjem nerazvrstanih cesta i upisom vlasništva u zemljišne knjige općina Radoboj dugoročno stvara preduvjete za mogućnosti prijave na razne natječaje vezano za rekonstrukciju komunalne infrastrukture, a postupajući kao dobar gospodar vrlo je važno da u svakom trenutku ima riješene imovinsko pravne odnose nad nekretninama kojima raspolaže.Nakon upisa vlasništva u zemljišnim knjigama započet će se s izradom projektno-tehničke dokumentacije kako bi bili spremni za Mjeru 07 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" Podmjeru 7.2. "Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije", Operaciju 7.2.2. "Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta", odnosno isti onakav natječaj temeljem kojeg je rekonstruirana i cesta u Kraljevcu Šemničkom. Natječaj za tu mjeru očekuje se krajem godine, a uređenjem moderne ceste s riješenom odvodnjom, ugibalištima, koja su zbog konfiguracije samog terena neophodna za normalno odvijanje prometa, znatno bi se doprinijelo prometnoj povezanosti Radoboja i Krapine, preko Strahinja Radobojskog, a samim time stvorili i bolji uvjeti života mještana.

- Ceste su jedna od temeljnih komunalnih infrastruktura te nezaobilazni čimbenik gospodarskog i svakog drugog razvoja, te se sa pravom kaže da "Ceste život znače", a moderna cesta sigurno će pridonijeti razvoju turističkih sadržaja u ovom dijelu naše općine. Neposredna blizina Strahinjčice koja je dio ekološke mreže Natura 2000 i veliki vrt orhideja- zabilježene čak 32 vrste, i danas je turistički interesantno područje za brojne zaljubljenike u prirodu i za sve one koji žele pobjeći od urbanog života, a uređenje moderne ceste sigurno će pridonijeti razvoju turističkih sadržaja u ovom atraktivnom dijelu naše općine – kažu u Općini Radoboj. (zl)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook