Prethodni članak
Sljedeći članak

Loborci dobivaju nove spremnike za papir i karton te plastiku

Općina Lobor nastavlja s odvojenim prikupljanjem otpada


Općina Lobor realizirala je značajan projekt, vezan za zaštitu okoliša te odgovorno gospodarenju otpadom Nabavila je spremnike za odvojeno prikupljanje otpada, a sredstva su osigurana preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Općina Lobor je u sklopu ovog projekta nabavila 801 spremnik za papir i karton te isto toliko spremnika za plastiku. Ukupna vrijednost spremnika je 263.723,50 kuna.

- Sretna sam i ponosna što smo povukli sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za ovaj projekt kojim će sva domaćinstva na području općine dobiti spremnike za papir i karton i za plastiku. Time će naši sumještani moći odvajati skoro sav otpad te ćemo svi zajedno doprinositi očuvanju i zaštiti okoliša – rekla je načelnica Ljubica Jembrih i dodala kako je općina Lobor poznata po lijepoj i čistoj prirodi te kako takva treba i ostati.

- Uz zajednički trud svih nas možemo uvelike doprinijeti očuvanju prirode na našem području, a ovi spremnici su još jedan korak u tom smjeru – zaključila je Jembrih i napomenula da će sva domaćinstva dobiti po jedan spremnik za papir i karton te po jedan za plastiku nakon što Općina riješi primopredaju s Fondom. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook