Prethodni članak
Sljedeći članak

NK i ŽNK Pregrada ostvarili 106 tisuća kuna na natječaju Ministarstva turizma i sporta


Projekt „Djevojčice i dječaci, zajedno smo nogometno jači“ nositelja Nogometnog kluba Pregrada i partnerske organizacije Ženskog nogometnog kluba Pregrada ostvario je 106.010,00 kn na Natječaju za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. godini Ministarstva turizma i sporta.

Riječ je o projektu kojemu je cilj povezati djecu i mlade dviju sportskih nogometnih pregradskih udruga te potaknuti razvoj dodatnih znanja i vještina kroz nogomet, primjerice senzibiliteta između spolova i prevladavanje psiholoških barijera između dječaka i djevojčica. Dodatno se želi potaknuti stvaranje zdravih navika življenja kroz aktivno bavljenje amaterskim sportom, djecu i mlade educirati o fair play-u i bontonu ponašanju u sportu te prevenciji nasilja, a u konačnici i povećati broj članova.

Inače, ukupna vrijednost projekta je 133.010,00 kn, od čega su 27 tisuća kuna osigurali sponzori Staklorez-Burić, Kostel Promet i Kunateks. Uz mnoštvo zajedničkih radionica i predavanja za članove udruga, dio sredstava namijenjen je za nabavu opreme: mjernih uređaja, lopti, dresova itd.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook