Prethodni članak
Sljedeći članak

Zapaženi rezultati učenika Srednje škole Zabok


Iako je i ova školska godina po svemu bila specifična i drukčija od svih drugih do sada te se sportska natjecanja i međunarodna natjecanja nisu održala, učenici Srednje škole Zabok postigli su zavidne rezultate na brojnim natjecanjima.

Na školskim natjecanjima iz opće obrazovnih predmeta sudjelovala su ukupno 22 učenika od kojih se 6 učenika plasiralo na županijska natjecanja, i to: Anamarija Budić, 4.EB, 1. mjesto na županijskom natjecanju iz geografije (mentorica Karolina Ciglar), Valentina Žabčić, 3.THK, 1. mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika (mentorica Vesna Šukan), Barbara Cajnko, 3.THK, 2. mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika (mentorica Vesna Šukan), Izabela Breber, 4.EB , 17. mjesto  na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika (mentorica Dubravka Krznar), zatim Kristina Kunšter, 4.THK, 6. mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika (mentorica Iris Spajić) te Bruno Penezić, 7. mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika (mentorica Kristina Kovačec).

Učenici su sudjelovali na strukovnom natjecanju  ”Biser mora” u Supetru na otoku Braču. U timskom natjecanju u disciplini Nacionalna jela zlatnu medalju osvojio je tim: Nikolina Micak - Kušek 3UB, Karlo Šoštarić, 3UB (mentor Tomislav Kožić), a srebrnu medalju tim: Lucija Turek i Sara Pešec, 4.THK (mentor Boris Marković).

U pojedinačnim natjecanjima u disciplini Peiprema rižota Sara Pešec, 4.THK (mentor Tomislav Kožić) osvojila je srebrnu medalju, a Karlo Šoštarić, 3.UB (Boris Marković) zlatnu medalju. U disciplini Priprema jela od piletine brončane medalje osvojili su Lovro Novina, 3.UB (mentor Tomislav Kožić) i Lucija Turek, 4.THK (mentor Boris Marković). Lovro Novina te Nikolina Micek – Kušek osvojili su brončane medalje u disciplini Priprema jela od riba. U ukupnom poretku od 15 ugostiteljsko - turističkih škola, Srednja škola Zabok je zauzela 3. mjesto.

U školi su se tijekom školske godine provodile aktivnosti verzane na Eurospki dan jezika, kao i projekt „Pokreni se i zabavi se  - E – bicikli“.

Škola je dobila europsku oznaku kvalitete u međunarodnom e Twining projektu „Zukunft vollunbuck!“ (mentorica Ljubica Savić), a učenici 3. HT razreda zajedno s učenicima iz Poljske i Turske, sudjelovali  su u radionici EARTH Speakr u organizaciji Goethe-Instituta Hrvatske u okviru e Twining projekta „Auchdukannstden Unerschiermachen“ (mentorica Ljubica Savić). Izašlo je i 7. e-izdanje  školskog časopisa @school (mentorica Irena Bilić), a učenice Laura Trčak, Monika Leljak, Mishela Broz i Valantina Kobeščak sudjelovale suu  međunarodnom projektu Mreža Čitanja (mentorice Ana Gmaz Živko i Marijana Ivanković- Škrinjar).

Učenici 3.EA razreda proveli su humanitarnu akciju: Od srca za djecu dječje    bolnice Bistra (mentorica Koralja Mia Milić), a Lucija Turek, 4.THK, osvojila je 2. mjesto na online Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik za predlaganje novog naziva standarda zanimanja (mentorica Renata Tršinski). Učenici su sudjelovali u regionalnoj razini kviz znanja Mreža čitanja (mentorice Marijana Ivanković Škrinjar i Ana Gmaz Živko), dok su učenici 1. THK,2. UB, 2. EA, 2. T , 2. HT i  3. HT sudjelovali na online radionici Sexting i Sextortion  u sklopu  Dana medijske pismenosti (mentorica Ivana Manojlović).

U sklopu projekta Ministarstva turizma i sporta provodi se učenički projekt “With love, Zagorje“ (mentorica Ivana Osrečak).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook