Prethodni članak
Sljedeći članak

Lutke i žongler oduševili najmlađe posjetitelje

Održan je prvi Lutkarski festival u Dvoru Veliki Tabor


U subotu 29. svibnja u Dvoru Veliki Tabor održan je Lutkarski festival.  Unatoč kišnom vremenu za brojne velike i male posjetitelje organiziran je zanimljiv program.

Nastupila je u lutkarska družina Ioculatori s dvije predstave: Legenda o Veroniki Desinićkoj i Zmajevo blago. U goste Dvoru Veliki Tabor došli su lutkari iz Zagreba, Lutkarski studio Kvak s predstavom – U proljeće kad potok poteče – priča o mladuncima, te žongler Matija Vuletić s dvije predstave.

U glazbenom dijelu programa nastupili su mladi glazbenici iz tri glazbene škole ( GŠ P. Markovac, GŠ Z. Baloković, te GŠ Pregrada ) pod vodstvom prof. Gorane Tomašić Šragalj: Duo DAR MAR (Dario i Mario Šragalj) te Melanija Berc.

Svi su se mogli uključiti u muzejsko-edukativne radionice, a u okviru festivala predstavljen je projekt „p.s. Pokreni solidarnost – Europski projekt - Lokalno izdanje“ koji je proveden u suradnji DVT-a i s Osnovne škole Đure PrejcaDesinić, a koji progovara o položaju žena kroz generacije.

Predstavljena je i nova Aplikacija za mobitel Dvora Veliki Tabor koju je kreirala i osmislila muzejska pedagoginja Kristina Pavlović u sklopu 26. EMA-e, Edukativne muzejske akcije 2021.

Na kraju programa svi su mogli uživati u dvije 3D videomapping projekcije na taborgradske zidove - Living Tabor i Legenda o Veroniki Desinićkoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook