Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZALOG ZA BUDUĆNOST] Zašto su stabla važna za život na planeti, uz zanimljivu se priču i sportske aktivnosti učilo danas u Oroslavju

Održana je manifestacija u sklopu projekta 'Posadi stablo, ne budi panj'


U Oroslavju je danas održana manifestacija 'Zalog za budućnost - posadi stablo ne budi panj'. Tim je događanjem u Parku Vranyczany obilježeno sudjelovanje Grada Oroslavja, Osnovne i Srednje škole Oroslavje, dječjih vrtića Cvrkutić i Šlapica, OPG – a Brcko, Gradske knjižnice Oroslavje i Turističke zajednice grada Oroslavja u akciji 'Posadi stablo, ne budi panj'.

Program je započeo pričom koji je ispričao Franjo Ordanić, o stablu hrasta i njegovoj, ali i važnosti svih stabala za život na zemlji te je pojasnio zbog čega će se stabla saditi. Održane su radionice za male znanstvenike pod vodstvom Vedrane Pilarić te kreativne radionice pod vodstvom Monike Čulig, u kojima su sudjelovali oroslavski mališani.

Bilo je tu i sportskih igara za velike i male koje su pripremili iz OPG – a Brcko, a kroz koje su se predstavili i Oroslavski pljočkari.

-Poštujući sve epidemiološke mjere, organizirali smo ovu manifestaciju u koju su se uključile mnoge udruge s područja grada, kako bismo i u ova vremena, ali na otvorenom i uz sve mjere, imali neko događanje. Nadam se da će se situacija popraviti da ćemo iduće godine manifestaciju moći održati u većem obimu – rekao je gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić.

Kolače su pripremile vrijedne članice udruge Hrvatska žena Oroslavje, a čaj i vino kuhali su članovi Moto kluba 'Zagorski orlovi'. – Uza sve ovo, imali smo i sajam OPG – ova koji nam je tu svake subote, ali i sajam rabljenih stvari koji se inače održava nedjeljom. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali manifestaciji – rekla je direktorica Turističke zajednice Maja Šijan.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook