Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Klanjec brine o svojim školarcima

Svi koji su podnijeli zahtjev, a udovoljavaju kriterijima, pomoć će sigurno dobiti, kaže gradonačelnik

  • Gradonačelnik Zlatko Brlek

    Gradonačelnik Zlatko Brlek


Grad Klanjec i ove, kao i prethodnih godina, brine o svojim školarcima. Tijekom listopada raspisani su natječaji za učeničke i studentske pomoći u iznosu od 250, odnosno 550 kuna mjesečno, čiji će rezultati biti objavljeni ovih dana
Grad Klanjec je 6. listopada na svojim mrežnim stranicama raspisao natječaj za dodjelu pomoći učenicima srednjih škola i studentima za školsku, odnosno akademsku godinu 2021./2022.

– Temeljem natječaja predviđeno je dodijeliti osam pomoći učenicima srednjih škola u iznosu od 250 kuna mjesečno na osnovu socijalnog statusa i četiri pomoći studentima u iznosu 550 kuna mjesečno također na osnovu socijalnog statusa. Dodjeljujemo pomoć i na osnovu dosadašnjeg uspjeha u školovanju i dajemo dvije pomoći učenicima srednjih škola u iznosu 250 kuna mjesečno i dvije pomoći studentima u iznosu 550 kuna mjesečno na osnovu pokazanih rezultata u dosadašnjem školovanju pri tome ne zanemarujući socijalni status – izvijestio je gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek.

Studenti prve godine ne mogu konkurirati za pomoć na osnovu dosadašnjeg uspjeha u školovanju, jer se ne mogu vrednovati ocjene iz srednje škole sa ocjenama na fakultetima. Rok za podnošenje zahtjeva bio je 20. listopada.
– Povjerenstvo za dodjelu pomoći učenicima i studentima, odradilo je svoje i ustanovilo da su svi zahtjevi zaprimljeni u roku. Na temelju socijalnog statusa bilo je zaprimljeno 9 prijava učenika srednjih škola i 3 prijave studenata, a na temelju uspjeha u dosadašnjem školovanju zaprimili smo 2 učeničke i 3 studentske prijave. Ovih dana objavit ćemo rang-listu učenika i studenata koji su zadovoljili kriterije natječaja i dodijeliti te pomoći. Pomoći se dodjeljuju deset mjeseci u godini za jednu školsku godinu. Rang-lista koju ćemo objaviti sadržavati će rezultate i kriterije bodovanja. Svi koji su podnijeli zahtjev, a udovoljavaju kriterijima, pomoć će sigurno dobiti – najavljuje klanječki gradonačelnik.
Budući da je riječ o pomoći, a ne stipendijama, presudni kriterij za dodjelu pomoći je visina primanja po članu domaćinstva, jer se na taj način osigurava djeci, odnosno obiteljima slabijeg socijalnog statusa dodatni mjesečni primitak, kako bi barem malo olakšali školovanje njihove djece.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook