Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon strastvene veze, prijavila ljubavnika za silovanje, a onda je sud donio odluku koja je sve šokirala...

Slala mu je poruke da ponese pivo i cigarete u njezin stan...


Kako se velika ljubav preko noći pretvori u veliku mržnju, dokaz je nesretna priča iz Varaždina. Nakon više mjeseci strasti, 41-godišnjakinja iz Varaždina prijavila je jednog Međimurca iz Nedelišća za silovanje, no nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu ona je proglašena krivom zbog lažnog prijavljivanja.

Ona ga je kazneno prijavila rekavši da je on u njezinom stanu bez njezina pristanka s njom stupio u spolne odnose. Sporan je bio spolni odnos od 8. travnja ove godine. Zbog toga je Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu protiv Nedelišćanca.

„Pretragom mobilnog uređaja muškarca od 12. studenog prošle godine pa do 8. travnja ove godine pronađene su poruke iz kojih se jasno da iščitati da 41-godišnjakinja voli sve vrste spolnih odnosa s njim „, stoji u rješenju zamjenice Županijske državne odvjetnice koje prenosi Regionalni tjednik..

Iz tih poruka je jasno vidljivo da ona s njim više puta prekidala, a onda mu brzo slala nove poruke, tražila oprost i pozivala ga k sebi, a zamjenica Županijske državne odvjetnice utvrdila je i da ona ne govori istinu kad je istaknula da su nakon navodnog silovanja prekinuli komunikaciju jer se iz poruka vidi da su se čuli i idući dan. Također, toga dana iz poruka je vidljivo da ga je ona zvala u stan, ponese pivo i cigarete te da je govorila neistinu kad je rekla da se ona tuširala, a on si je sam otvorio stan. Zamjenica Županijske državne odvjetnice istaknula je da je Varaždinka kaznenu prijavu podnijela u alkoholiziranom stanju.

„Proizlazi da je kaznena prijava i izjava oštećenice nisu potkrijepljeni bilo kakvim dokazima, naprotiv utvrđene činjenice ukazuju da ne postoji razuman stupanj sumnje da bi okrivljenik doista počinio navedeno kazneno djelo, stoga je obustavljena istraga protiv okrivljenika – stoji u rješenju zamjenice Županijske državne odvjetnice.

Općinski sud to rješenje je uzeo u obzir i kaznio 41-godišnjakinju s 10.500 kuna.

„Lažnom prijavom izazvala je pokretanje kaznenog postupka protiv osobe za koju zna da nije počinitelj kaznenog djela, a ne radi se o kaznenom dijelu koje se progoni po privatnoj tužbi. Time je počinila kazneno djelo protiv pravosuđa – lažnim prijavljivanjem“, stoji u presudi.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi na koju se ona može žaliti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook