Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski veterani sudjelovali na Božićnom raftingu na Mrežnici


Nakon dvogodišnje pauze izazvane korona virusom, ove je godine po šesnaesti put, a u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Duga Resa, organiziran i proveden tradicionalni Božićni rafting na rijeci Mrežnici uzvodno od Duge Rese na samo Štefanje 26. prosinca 2022. godine. Posveta ovogodišnjeg raftinga na kojemu je sudjelovalo stotinjak raftingaša iz cijele Hrvatske bila je podizanje svijesti o očuvanju rijeke Mrežnice u sveobuhvatnom procesu zaštite te prelijepe i jedistvene hrvatske rijeke.

Na spustu su s veseljem sudjelovali i zagorski veterani iz Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog zagorja i 103. brigade HV, a društvo na čamcu, raftu, bili su im veterani iz 14. domobranske pukovnije HV Slunj i karlovačke 110. brigade HV.

Po zaduživanju i oblačenju neoprenskih odijela primjerenih za rafting u ovom dijelu godine, raftingaši su su otisnuli od obale u Belavićima oko 11.00 sati te nakon plovidbe živopisnim dijelom Mrežnice, uživanju u spustu i prelasku preko slapića, a onda i međusobnom druženju na usputnom odmorištu na polovici puta, dobre volje stigli na cilj kod Gradskog kupališta Duga Resa oko 13.00 sati. Slijedilo je druženje uz zakusku, kuhano vino, gemište i fritule. Svaki je sudionik raftinga za uspomenu ponio sa sobom kapu Djeda Mraza koju je nosio tijekom spusta, prigodnu šalicu i magnet.

Vrijeme je ove godine bilo izrazito naklonjeno raftingašima, a za ovo doba godine i neuobičajno je „topla“ Mrežnica osim za rafting taman bila i primamljiva za masovni skok u vodu većine raftingaša po dolasku na cilj.
Zagorski su se veterani na kraju zahvalili organizatorima raftinga na pozivu, prijemu i gostoprimstvu, te odličnoj organizaciji i provedbi raftinga. Na povratku u Zagorje, svi sudionici raftinga složno su zaključili da je druženje bilo nezaboravno i da će nagodinu ponovno sudjelovati na njemu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook