Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski vatrogasci jedini iz Hrvatske na Vatrogasnom balu u Austriji

Na inicijativu počasnih članova DVD Kačkovec Monike i Karla Kaplana iz Austrije vatrogasci DVD-a Kačkovec predstavljali su Hrvatske vatrogasce na Vatrogasnom balu u Štajerskoj


Na inicijativu počasnih članova DVD Kačkovec Monike i Karla Kaplana iz Austrije vatrogasci DVD-a Kačkovec iz Kraljevca na Sutli predstavljali su Hrvatske vatrogasce na Vatrogasnom balu u Štajerskoj, prekrasnom okruženju jedinstvenih arhitektonskih Termi u svijetu Rogner Bad Blumau, kao gosti istoimenog vatrogasnog društva koje djeluje u sastavu Hotelskog kompleksa.

- Izuzetnom gostoljubivošću domaćina i naših počasnih članova , vatrogasci DVD Kačkovec proveli su jedan nezaboravni vikend u najpoznatijim Austrijskim termama. Vatrogasci su posjetili obližnje prijateljsko društvo Fuerstenfeld te se upoznali s radom tamošnjih vatrogasaca te s najmodernijom vatrogasnom tehnikom i opremom te funkcioniranjem vatrogastva u tom austrijskom mjestu. - Vatrogasci imaju vlastitu radionicu za popravak opreme i vozila, autopraone , praone za opremu , dječji vrtić namijenjen za čuvanje djece prilikom intervencije vatrogasaca ,učionice, simulatore, salu za gradsku glazbu, nekoliko prostora za društveni život , operativni centar ,vatrogasni muzej. Samo iz viđenog može se dosta naučiti i primjeniti u Hrvatskom vatrogastvu i u našim sredinama jer treba učiti od boljih – rekli su iz DVD-a Kačkovec. Vatrogasnom balu te studijskom posjetu prisustvovali su visoki dužnosnici DVD Kačkovec te počasni član Robert Mikša sa suprugom koji je najzaslužniji za kontakt ,vođenje aktivnosti te stručnu komunikaciju na njemačkom jeziku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook