Prethodni članak
Sljedeći članak

U Poduzetničkoj zoni Grada Pregrade gradi se nogostup, kompletna javna rasvjete i zeleni drvored

Gradonačelnik Vešligaj je rekao kako poduzetnička zona egzistira već 18 godina i prostire se na 39 kvadrata, a posljednjih godina bilježi jako dobre gospodarske pokazatelje


U Poduzetničkoj zoni Grada Pregrade danas je održana konferencija za medije povodom početka radova na dovršenju uređenja infrastrukture. Prema riječima gradonačelnika Marka Vešligaja radovi obuhvaćaju uređenje nogostupa, kompletnu izgradnju javne rasvjete i jedan zeleni drvored koji će krasiti poduzetničku zonu. Projekt je vrijedan 2.067.250 kuna, od čega su oko 1.700.000 kuna sredstva iz EU fondova, od Ministarstva regionalnog razvoja dobiveno je 173.000 kuna, a ostatak su sredstva Grada Pregrade. Ukupna vrijednost radova je 1.913.000 kuna.

Gradonačelnik Vešligaj je rekao kako poduzetnička zona egzistira već 18 godina i prostire se na 39 kvadrata, a posljednjih godina bilježi jako dobre gospodarske pokazatelje. –  Bilježimo rast broja poduzeća, a nezaposlenost je pala na razinu od 70 ljudi. Najveće zasluge idu našim obrtnicima i poduzetnicima, a vjerujem da je u svemu pripomogla i naša potpora od strane Grada, odnosno programi i mjere koje provodimo. Od subvencioniranja kamata, ESIF zajmova, programa Kreditom do uspjeha … Na godišnjoj razini kroz potpore malom poduzetništvu ulaže se oko 100.000 kuna – rekao je Vešligaj, napomenuvši da Grad sudjeluje i u nekoliko projekata u kojima se potiče društveno poduzetništvo, a kroz programe i mjere trudit će se i dalje obrtnicima i poduzetnicima olakšati poslovanje i početak ulaganja.

Prema roku, radovi na uređenju infrastrukture trebali bi završiti u svibnju, a započeli su prije dva tjedna.  -Projekt je podijeljen u 3 faze. Jedan je priprema i izgradnja nogostupa, postava rubnjaka, asfaltiranje i uređenje zelenih površina. Druga faza je izgradnja javne rasvjete s postavom 63 lampe i treća faza sadnja drvoreda. Trenutno se izvodi prva faza radova uređenje nogostupa i druga faza razvod struje – rekao je Stjepan Hrvoj, predstavnik izvođača - zajednica ponuditelja Ciglenica d.o.o i Građevinar Hrvoj.

Milan Burić, vlasnik tvrtke Staklorez Burić pozdravio je uređenje infrastrukture u poduzetničkoj zoni kao i povoljne uvjete za ulaganje, pohvalivši Grad Pregradu što brine  poduzetnicima  i oslobađa ih plaćanja komunalnog doprinosa. Staklorez Burić zapošljava 70 –ak ljudi i bila je prva tvrtka koja je s Kostel prometom i Kostelgradom ušla u poduzetničku zonu 2008. kada uvjeti nisu bili ni približno takvi kao danas. Danas, kaže, njihovi strani poslovni partneri kada dođu u Pregradu ostaju zadivljeni okruženjem u  poduzetničkoj zoni. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook