Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski umirovljenici: 'Budućnost nam nije ružičasta, nego crna'

Matica umirovljenika Krapinsko - zagorske županije ima nešto manje od 10 000 članova i da je pred maticom sve više posla, jer mladi sve češće ne vode brigu o svojim starijima, kažu zagorski umirovljenici


Danas, na Dan državnosti, u Mariji Bistrici je održan 25. susret umirovljenika KZŽ. I ove se godine okupilo oko 2000 zagorskih umirovljenika, a na središnjem bistričkom trgu najprije im se obratio predsjednik Matice umirovljenika KZŽ Nikola Capar, koji se u svom govoru osvrnu na stanje umirovljenika i istaknuo da sustavnih rješenja za stanje umirovljenika nema. 'Budućnost nam nije ružičasta nego crna' – istaknuo je Capar i dodao da Matica umirovljenika Krapinsko - zagorske županije ima nešto manje od 10 000 članova i da je pred maticom sve više posla, jer mladi sve češće ne vode brigu o svojim starijima.

- Ovdje smo da se duhovnom obnovimo, da se zabavimo i tako očuvamo naše zajedništvo – zaključio je Capar. Nakon Capara dobrodošlicu umirovljenicima zaželio je i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, a obratili su im se i predsjednica županijske skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki i član Izvršnog odbora Matice umirovljenika Hrvatske Bistričanec Josip Kovačić, koji je donedavno obnašao i dužnost predsjednika krovne umirovljeničke organizacije. Kovačić je ponovio da ima puno problema u statusu umirovljenika, a njihova krovna organizacija bori se da se stanje popravi. -Najveći zadatak je osiguranje tzv. obiteljskih mirovina, a to znači da bi bračni drug u slučaju smrti drugog bračnog druga naslijedio barem jedan dio njegove mirovine i za to ćemo se boriti – rekao je između ostalog Kovačić i najavio organizaciju sportskih susreta, kao i susreta pjevačkih zborova udruga umirovljenika, za koje postoji mogućnost organizacije i u KZŽ.

Kulturno-umjetnički program je otvorila Limena glazba ''Zvona'' Veliko Trgovišće, a nakon govora, predstavio se KUD Laz sa folklornom i tamburaškom sekcijom, te Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica ''Bistričko zvono'', kojim ravna Franjo Matok. Umirovljenici su nakon programa na trgu sudjelovali pri svetoj misi koju je u Svetištu MBB predslavio preč. Dragutin Kučan, a nakon toga nastavili su druženje u bistričkim i okolnim ugostiteljskim objektima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook