Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGORSKI HNS: 'Mnogo puta smo otpisivani, ne daju nam prevelike šanse, ali mnogi će se iznenaditi kad završi glasovanje'

Potpredsjednik HNS - a Jasmin Krizmanić, predsjednik ŽO HNS – a KZŽ Robert Šplajt i potpredsjednik ŽO HNS - a KZŽ Anđelko Ferek - Jambrek održali su konferenciju za novinare u Krapini


Županijska organizacija HNS - a KZŽ održala je danas konferenciju za medije na kojoj se govorilo o novom vodstvu i programskim smjernicama HNS – a.


Zamjenik župana za gospodarstvo i potpredsjednik ŽO HNS – a KZŽ Anđelo Ferek – Jambrek čestitao je novom vodstvu strankei istaknuo da je izbor Jasmina Krizmanića za potpredsjednika HNS – a veliko priznanje za zagorsku organizaciju. - Ministarstvo graditeljstvo u suradnji sa Županijom i svim našim ustanovama odradilo je vrhunski posao po čitavom Zagorju. Ispred Županije i kao dugogodišnji zamjenik župana smatram da je za naše stanovnike jako bitna energetska obnova obiteljskih kuća koja je u najavi. To će biti odličan projekt. Što se tiče obrazovanja, mislim da nije dobro da se politika toliko miješa. U koronakrizi smo bili 105 dana, do prije 3 tjedna sve je bilo super dok se nisu spomenuli izbori, a onda je krenulo politiziranje, što nije dobro. Svi ćemo se složiti da je situacija još uvijek ozbiljna, a što se obrazovanje tiče, odradili vrhunski posao, uvijek imate poteškoća, ali priprema je bila odrađena prošle i pretprošle godine, škola za život se pokazala kao pun pogodak. Ovim putem pozivam sve simpatizere, birače i glasače da daju podršku našiom kandidatima na listama, mislim da smo svojim radom, trudom, znanjem pokazali da možemo sudjelovati na bilo kojoj razini vlasti, od općinskih i županijskih do državne – rekao je Ferek – Jambrek.


Predsjednik ŽO HNS – a KZŽ Robert Šplajt rekao je da je županijska organizacija izborom potpredsjednika HNS – a Krizmanića dobila dodatno na jačini i autoritetu što se tiče središnjice. - HNS je puno puta otpisivan, i sada nam ankete ne daju baš prevelike šanse, ali mislim da će se mnogi ugodno, a neki možda i neugodno iznenaditi kada završi glasanje i kada budu posloženi svi mandati za Sabor. Imamo snagu, pogotovo tu na sjeveru, što se tiče Međimurske, Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije. Tu smo najjači i vjerujem da će tu biti jaka lista koja će donijeti najmanje 2 mandata, a vjerujem da i tri – naglasio je Šplajt. Nabrojio je da se nakon 25 godina konačno riješila školska reforma, gdje ima problema, ali su na dobrom putu. - Bilo je rečeno da nije moguća digitalizacija državne uprave, Ministarstvo graditeljstva je pokazalo da je to moguće – rekao je Šlajt i dodao da se uspješno rješava pitanje klizišta sredstvima ministartva graditeljstva i Hrvatskih voda te da je energetska obnova javnih zgrada odrađena na visokom nivou. - HNS radi na terenu, aktivni smo, imamo svoje glasače i ljudi će prepoznati smjer niti lijevo niti desno nego samo naprijed, rad za svojeg mještanina, građanina KZŽ i cijele Hrvatske i vjerujem da smo na dobrom putu – dodao je Robert Šplajt.


- Prije nekoliko dana postao sam potpredsjednik stranke na nacionalnoj razini. Prihvatiti tu funkciju kada ankete i svi pokazatelji govore da HNS ne stoji baš najbolje svakog normalnog bi to trebalo obeshrabriti. Prije 20 godina situacija je bila vrlo slična ovoj i ankete su bile protiv nas. Uvijek je bilo polarizacije između HDZ-a i SDP-a i uvijek je tu bio prostor od 15-ak posto gdje su se pojavljivale razne stranke. To samo govori o tome koliko je to prolazno i koliko taj prostor trebamo ozbiljnije shvatiti te pustiti u njega stranke koje doista jesu političke stranke, koje na određen način žele sudjelovati u vlasti i koje preuzimaju odgovornost. Ta stranka je Hrvatska narodna stranka i to je Predrag Štromar te njegov tim. U trećoj izbornoj jedinici HNS ima 17 gradonačelnika i načelnika i to je veliki potencijal. Mi smo svjesni tog potencijala te ne sumnjamo u naš rezultat i zadali smo si cilj, a to je biti parlamentarna stranka – rekao je potpredsjednik HNS-a Jasmin Krizmanić. – Znate da su postojale u prošlosti određene frakcije koje su napustile stranku, ali unatoč toj činjenici, u Kumrovcu i u Gornjoj Stubici realiziraju se veliki, važni i bitni projekti. To pokazuje da načelnik Šplajt i moja malenkost zajedno s našim timovima u Kumrovcu i Gornjoj Stubici radimo dobar posao za našu lokalnu zajednicu – naglasio je Krizmanić dodajući kako je u u potresu koji je pogodio Gornju Stubicu 20 posto domaćinstava uništeno. – Naši građani pa tako i ja željno iščekujemo Zakon o potresima koji bi trebao regulirati na koji način će se prići sanaciji objekata. Što će biti nakon ovih izbora teško mi je reći. Druga strana će vjerojatno revidirati zakon, imati opaske te se bojim da bi iz tih razloga mogli kasniti sa Zakonom, ako dođe do nekih promjena na nacionalnoj razini – rekao je Krizmanić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook