Prethodni članak
Sljedeći članak

[ZAGORSKI HDZ PRUŽIO PODRŠKU AKTUALNOJ PREDSJEDNICI] 'Kolinda Grabar - Kitarović je predsjednica iz naroda i najbolji kandidat na ovim izborima'


U stranačkim prostorima HDZ-a Krapinsko-zagorske županije u Krapini danas je održana završna konferencija za medije prije prvog kruga predsjedničkih izbora na kojoj su članovi Predsjedništva ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, gradonačelnici i načelnici te predsjednici općinskih i gradskih vijeća iz redova HDZ-a kao i državni dužnosnici iskazali bezrezervnu podršku aktualnoj predsjednici i predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar – Kitarović za još mandat na Pantovčaku.

Bezrezervnu podršku predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a iskazali su tako gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, načelnica Lobora Ljubica Jembrih, načelnik Marije Bistrice Josip Milički, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, načelnik Konjščine Mirko Krznar i načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, obrta i poduzetništva Mario Antonić i dr.sc. Miroslav Kopjar, predsjednik Akademske zajednice "Ante Starčević" HDZ-a KZŽ. Svi sugovornici pohvalili su dosadašnji rad aktualne predsjednice, posebno njezinu energiju i domoljublje, naglasivši da je Kolinda Grabar – Kitarović predsjednica iz naroda i predsjednica za svakog čovjeka.

Predsjednik GO HDZ-a Grada Krapine i gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je kako je Kolinda Grabar – Kitarović uistinu u ovih 5 godina mandata pokazala svoju nacionalnu i domoljubnu crtu i da zna saslušati čelnike na lokalnoj razini i da ima razumijevanja za njihove lokalne probleme.

Predsjednica OO HDZ-a Lobor i načelnica Ljubica Jembrih istaknula je da je Kolinda Grabar – Kitarović predsjednica iz naroda koja sluša potrebe malog čovjeka, a što je u pokazala, rekla je, u ovih 5 godina mandata u kojem je obišla svaki pedalj Lijepe naše.

Ernest Svažić, čelnik Krapinskih Toplica i HDZ-a u Krapinskim Toplicama istaknuo je prepoznatljivost aktualne predsjednice u svijetu i njezin ugled na međunarodnoj razini.

Josip Milički spomenuo je njezin senzibilitet prema vojsci, policiji, a posebno braniteljima jer je prva predsjednica koja se redovito odazivala na hodočašća vojske, policije i branitelja u nacionalno Svetište u Mariji Bistrici.

Bezrezervnu podršku dao joj je i načelnik Konjščine Mirko Krznar koji je rekao da je kao lokalni čelnik oduševljen načinom na koji vodi državu, posebno jer se zalaže za decentralizaciju, što znači i opstojnost malih općina na ovom području.

Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak rekao je kako postoji razlika između njihove predsjedničke kandidatkinje i nekih drugih kandidata. – Samo da podsjetim Zagorke i Zagorce da su neki kandidati imali teške riječi za stanovnike nekih susjednih mjesta, Špičkovinu. Drugačije to radi naša aktualna i vjerujem buduća predsjednica – rekao je Gredičak.

Nezavisni načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša pohvalio je Kolindu Grabar – Kitarović da kvalitetno obavlja svoju predsjedničku ulogu, koja nije jednostavna, ne možda toliko značajna kao premijerska, rekao je, ali zato bitna na svjetskoj sceni, nazvavši ju najboljom kandidatkinjom uopće na ovim predsjedničkim izborima.

Državni tajnik Mario Antonić izjavio je da je glas za Kolindu Grabar – Kitarović glas za nastavak kontinuiteta rasta i razvoja kako Hrvatske tako i Hrvatskog zagorja jer ugled na međunarodnoj razini ujedno otvara vrata gospodarskog razvoja.

Dr.sc. Miroslav Kopjar istaknuo je kako je Kolinda odmah uočila da bez demografskih promjena nema napretka i budućnosti i to je njezina kvaliteta.

Predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek pozvao je stanovnike KZŽ da izađu na izbore i glasaju za aktualnu predsjednicu. – Prije 5 godina Hrvatska je bila u ekonomskoj recesiji, ideološko i svjetonazorski podijeljena i međunarodno politički neprepoznatljiva. Kolinda Grabar – Kitarović koja je tada na poziv HDZ-a došla služiti narodu bila je točka preokreta, zamašnjak svih daljnjih političkih aktivnosti u RH . Njezinu kvalitetu prepoznali su mnogi. Dolaskom prve Vlade premijera Oreškovića, zatim premijera Plenkovića i kontinuirani gospodarski razvoj, jačanje financija , kreditnog rejtinga danas se taj rast i razvoj osjeća u svakom dijelu zemlje, a isto tako vidi se da nema JLS u KZŽ u kojoj se uz pomoć Vlade i aktualne predsjednice ne realiziraju projekti vrijedni više milijuna eura. Zato bezrezervna podrška Kolindi Grabar – Kitarović, kao čovjeku, kao ženi, političarki i državnici – rekao je između ostalog Tušek.

Tušek je spomenuo i kako predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a podršku daju i stranka Milan Bandić 365, čelnik HNS-a u Gornjoj Stubici Jasmin Krizmanić, predsjednici HOK-a Dragutin Ranogajec i HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook