Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGORSKA PREMIJERA FILMA 'NOSILA JE RUBAC ČRLENI': Najveseliji i najneobičniji domaći dugometražni film u proteklih 10 godina

Jako sam zadovoljan s tim kako je ispalo i mislim da su i Nataša i Tesa napravile fantastičan posao, a i prasica Beba je odlična – komentirao je režiser Goran Dukić uoči projekcije


U Kinu Toplice u Krapinskim Toplicama danas se održava zagorska premijera komedije “Nosila je rubac črleni”, prvog dugometražnog igranog filma na kajkavskom nakon pola stoljeća, koji je ujedno snimljen u Hrvatskom zagorju.

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još brojni poznati domaći glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević, Krešimir Mikić, Ljubomir, Ljubomir i Jan Kerekeš, Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, dok Janko Popović Volarić ima ulogu naratora, Isusa Krista. Nakon zagorske premijere u Kinu Toplice, projekcija filma bit će u Kinu Krapina 24. rujna.

Uoči projekcije filma, režiser Goran Dukić rekao je da je film pobudio velik interes, što je i očekivao, jer je fil sniman u Zagorju i nakon dugo vreman na kajkavskom. - Nadam se da će se ljudima dopasti kao što im se dopao u Istri – rekao je Dukić, dodavši da izbor glumačke ekipe, koju je sam odabrao bio zahtjevan zadatak. - Radili smo dugo te audicije, birali glumce, jako sam zadovoljan s tim kako je ispalo i mislim da su i Nataša i Tesa napravile fantastičan posao, a i prasica Beba je odlična – komentirao je Dukić te nam otkrio da je za film istrenirano čak 9 prasica. - Imali smo dobrog trenera i veterinara, i imali smo tri prasice, ako se jedna malo razboli, da uzemo drugu. Izgledale su identično, barem meni. Bio je to malo problem, dva put smo odgađali film, prve tri su već odarasle, pa smo morali druge tri trenirati, pa na kraju treće tri, dakle istrenirali smo 9 prasica, a na kraju su samo ove tri ušle u film – sipričao je Dukić.

Dodao je da je prekjučerašnja premijera filma u Zagrebu prošla odlično. - Jako su dobri komentari i kritike, ljudima se dopalo, nadam se da će tako biti i ovdje – zaključio je Dukić.

Zamjenica župana Jasna Petek otkrila je da je filmskoj ekipi rekla da je ovo unatrag jako puno godina najiščekivaniji film u zagorskim kinima i da je to film gdje je stvar prestiža dobiti kartu. - Filmske kritike su ovom filmu jako naklonjene, u Puli je dobio nagradu publike, kažu da je to najveseliji i najneobičniji domaći dugometražni film u proteklih 10 godina, a ono što nas posebno veseli je da je unatrag 50 godina to prvi film na kajkavskom jeziku i stoga se veselimo današnjoj predstavi, kinoprojekciji, druženju s glumcima i glumicama i nadamo se da će ovo stvarno biti jedna lijepa večer, ne samo večeras, već na svim kinoprojekcijama u Zagorju – rekla je Petek.

Dodala je da upravo premijera jednog filma nakon pretpremijere u Zagrebu, u Krapinskim Toplicama, znači samo to da se kino u Krapinske Toplice vraća u svom n zamahu. - Nadam se da će to biti poticaj svoj publici Krapinskih Toplica i šire i svim gostima naših Toplica da dođu na ostale projekcije, jer ono što se zaista trudi ekipa u Krapinskim Toplicama, to je dovesti u Kino Toplice dovesti sve najvrućije naslove koji trenutko igraju u kinima u Zagrebu – naglasila je zamjenica župana.

Načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković rekla je da je ponosna što je danas promocija jednog ovakvog filma na kajkavskom narječju u Krapinskim Toplicama. -Izuzetno mi je drago i veseli me činjenica da nakon tri mjeseca od otvorenja kina imamo jednu ovakvu premijeru s glumcima, redateljem, punim gledalištem i kinom u kojem se traži karta više – dodala je načelnica.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook