Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorcima nagrada dalmatinske publike

Na 25. Marko Polo fest-u Korčula 2020., Jurika Show Band Cajti osvojili su tamošnju publiku skladbom Jubavi lipa, a Dina Leško za najbolji aranžman i interpretaciju


Na 25. Marko Polo fest-u Korčula 2020., koji je 17., 18. i 19. srpnja održan u Korčuli, Jurika Show Band Cajti osvojili su tamošnju publiku skladbom Jubavi lipa za koju je autor glazbe i teksta Ivan Šegedin, a aranžmana Ivan Hršak Jurika. Prvo mjesto dalmatinske publike Juriki je nagrada za pamćenje.

Malo je zagorskih pjevača koji se mogu pohvaliti nagradnom publike na festivalu u Dalmaciji. Uspjelo je to Petrovčanu Ivanu Hršaku Juriki. Podsjetimo, na prošlogodišnjem XXIV. Međunarodnom Marko Polo Festivalu Jurika i Lepi cajti predstaviti su se po prvi puta skladbom U nemirnim morima za koju je glazbu i aranžman potpisao Darko Berović na tekst Ljiljane Hidić Pasariček i osvojili su Nagradu za najbolju glazbenu melodiju. Jurika je već tada vidio potencijale ovog festivala i ocijenio dobre izglede svojeg nastupa ove godine. Zagorje i Dalmaciju povezao je ove godine u autorskoj pjesmi dalmatinca Ivana Šegedina za koju je aranžman napisao Darko Berović, a na festivalskoj pozornici izveo je s Jurika show band cajtima. I nije se prevario. Pripala mu je pjevačima najdraža nagrada publike.U Jurika show band cajtima uz njega na trubi svirali su: Ivan Hršak Belko na klarinetu, Mirko Klasić na klavijaturama, Darko Tušek bass, Dalibor Moštak gitara i sin Danijel Hršak na bubnjevima. Vrijedi posebno izdvojiti i jedinu djevojku u bendu, Jurikinu kći Martinu Hršak koja je skladbi dala podršku svojim vokalom.

 

Jurika je inače započeo svoju vokalno instrumentalnu karijeru u Lepim cajtima početkom devedesetih godina. Snimili su čak 11 albuma zabavne glazbe, a Jurika je član Hrvatske glazbene unije (HGU) i samostalni umjetnik Republike Hrvatske. Na festivalu u Korčuli skladbom Sve je iluzija za koju glazbu potpisuje Marko Tomasović, tekst Nevia Korpar, a aranžman Aleksandar Valenčić, uspješno se predstavila i mlada Krapinčanka Dina Leško. Njezin glazbeni kontinuitet je očigledan kao i napredak njene glazbene karijere, a svojim nastupom potvrdila je da njezino vrijeme tek dolazi.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook