Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAGAĐENA VODA U PETROVSKOM: 14 mještana zatražilo liječničku pomoć

Voda iz lokalnog vodovoda u općini Petrovsko nije za piće


Voda iz lokalnog vodovoda Slatina Svedruška – Podgaj Petrovski i Preseka Petrovska u općini Petrovsko nije za piće i to za 220 domaćinstava, odnosno za oko 800 stanovnika. Iako je voda iz tog lokalnog vodovoda i prema dosadašnjim nalazima bila neispravna, proteklog tjedna dodatno je zagađena. Naime, prilikom radova na lokalnoj cesti, radnici su nenamjerno presjekli glavnu vodovodnu cijev u koju je ušlo blato.

– Došlo je do zamućenja vode te pojave mulja i mikroorganizama koji su doveli do akutnih simptoma i tipičnih smetnji za hidričnu epidemiju – doznajemo od dr. Ivana Lipovca, spec. epidemiologa, voditelja Odjela za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije.

Mještani koju su konzumirali tu vodu prve simptome primijetili su tijekom ovog vikenda i potražili pomoć kod liječnice u Petrovskom koja je odmah alarmirala Zavod za javno zdravstvo KZŽ. Pomoć je zatražilo 14 mještana, a jedna je gospođa primila i infuziju u ambulanti.

Vodovod je do daljnjega zatvoren i čekaju se novi nalazi o ispravnosti vode.   Općina Petrovsko na svojim je internetskim stranicama obavijestila stanovnike o zdravstvenoj neispravnosti vode za piće iz spomenutog lokalnog vodovoda. Isto tako informirali su da će tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana Krakom -Vodoopskrba i odvodnja Krapina zajedno s Općinom Petrovsko na hidrante postaviti pipe kako bi se mogla  koristiti voda za piće i kuhanje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook